mam dość ogólnie prosty problem ale nigdy nad tym się nie zastanawiałem i nie wiem jak go rozwiązać.
Skrypt trywialnie prosty:
<?php $sql = " SELECT * FROM `config` WHERE `opcja` LIKE 'header' "; { $tresc = $wiersz['wartosc']; } ?>
W rekordzie jest treść:
IF($strona == 'ofirmie.php'){ $header = ' <meta name="Description" content="Tu wpisz opis zawartości strony" /> <meta name="Keywords" content="Tu wpisz wyrazy kluczowe rozdzielone przecinkami" /> <title>O firmie</title> '; }elseif($strona == 'kontakt.php'){ $header = ' <meta name="Description" content="Tu wpisz opis zawartości strony" /> <meta name="Keywords" content="Tu wpisz wyrazy kluczowe rozdzielone przecinkami" /> <title>Kontakt</title> '; }else{ $header = ' <meta name="Description" content="Tu wpisz opis zawartości strony" /> <meta name="Keywords" content="Tu wpisz wyrazy kluczowe rozdzielone przecinkami" /> <title>Strona</title> '; };
Ale to nie działa. Po prostu zależy mi na tym żeby to co jest w bazie łatwo można było edytować w całej postaci i tak jest. Ale on nie wywołuje tego polecenia a wyświetla go. Czy można do zmiennej przypisać działanie skryptu (if'a) ?