Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: fopen - pomocy!
Forum PHP.pl > Forum > PHP
colinQ
  1. <?php
  2. // TWORZENIE KATALOGU
  3.  
  4. mkdir("$domyslny", 0777); // tworze folder z nazwa zmiennej domyslny
  5. chmod("$domyslny", 0777); // ustawiam mu chmody
  6.  
  7.  
  8. // TWORZENIE index.php
  9.  
  10. $index = fopen("$domyslny/index.php", 'w'); // tworze plik index.php w tym folderze
  11.  
  12. $pliczek = file("default.txt"); // wczytuję zawartosc default.txt
  13.  
  14. for($a=0; $a<=9; $a++) // zapisuję ja do pliku ze zmiennej index
  15. { 
  16. $ed = $pliczek[$a];
  17. fwrite($index, $ed);
  18. }
  19. ?>

Na localhoscie było dobrze ale już w necie wywala błędy.

po wstawieniu

1. <?php
  2. if($index) 
  3. echo 'ok';
  4. ?>

nie wyświetla ok czyli ma problem z utworzeniem pliku bo folder jest pusty!!!

HELP sadsmiley02.gif
qqrq
Może na serwerze włączony jest safe_mode?? Ja miałem z tym syfem parę problemów (zwłaszcza jeśli chodzi o manipulowanie katalogami, jak tutaj) i dobrze radzę (nie ja pierwszy na tym forum zresztą) - uciekaj od safe mode'a jak najdalej...
colinQ
Warning: fopen() [function.fopen]: SAFE MODE Restriction in effect. The script whose uid/gid is 4647/1005 is not allowed to access /freebox/zetnij/3313 owned by uid/gid 28/28 in /freebox/zetnij/index.php on line 57

Warning: fopen(3313/index.php) [function.fopen]: failed to open stream: Permission denied in /freebox/zetnij/index.php on line 57

Warning: fwrite(): supplied argument is not a valid stream resource in /freebox/zetnij/index.php on line 64

Warning: fwrite(): supplied argument is not a valid stream resource in /freebox/zetnij/index.php on line 64

^^^^^^^^^^^^^^^^^^takie cos wywala^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

a jak probuje w Total Comanderze zmienić atrybuty to wywala że nie może zmienić atrybutów zdalnego pliku
qqrq
Pierwszy warning (Warning: fopen() [function.fopen]: SAFE MODE Restriction in effect. The script whose uid/gid is 4647/1005 is not allowed to access /freebox/zetnij/3313 owned by uid/gid 28/28 in /freebox/zetnij/index.php on line 57) mówi nam, że na serwerze jest SAFE MODE - szczerze powiem, nie wiem co z tym zrobić poza ucieczką aarambo.gif
Pisałem - miałem podobny problem. Nie znam sposobu, żeby zmienić UID i GID pliku/katalogu...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.