Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Wyświetlenie strony
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
gamata
Witam
Mam taki problem - przeniosłem swoje strony z róznych serwerów na jeden , konto resellerskie. No i wystąpił problem, jak mniemam z ustawienia po stronie firmy świadczącej usługę. Mianowicie:

Zawartości strony jest trzymame sa w jedym pliku, do którego następuje odwołanie poprzez np index.php?pokaz=kontakt, no i ... nie wyświetla się zawartośc funkcji "kontakt". Nie było z tym wcześniej problemów u innych dostawców zatem domyślam się, że chodzi o konfigujacje po stronie serwera.

Gdzie szukać przyczyny ? jak to rozwiązać ?

Pozdrawiam
Cysiaczek
czarodziej.gif czarodziej.gif czarodziej.gif czarodziej.gif czarodziej.gif czarodziej.gif czarodziej.gif czarodziej.gif

Tak tylko mozna skomentować Twój post i ten komentarz jest jednocześnie radą - idź do wróżki, albo pokaż kod

Popraw proszę tytuł topiku na zgodny z zasadami forum Przedszkole

Pozdrawiam.
gamata
Wróżka chyba nie pomoże smile.gif )

kod pliku z funkcjami:
  1. <?php
  2. function kontakt()
  3. {
  4.  echo "Zawartość funkcji kontakt";
  5. return;
  6. }
  7.  
  8. function index()
  9. {
  10. echo " zawartość funkcji - strona domyślna";
  11. return;
  12. }
  13.  
  14. switch($pokaz) 
  15. {
  16. case "kontakt":
  17. kontakt();
  18.  break; 
  19.  default:
  20. index();
  21.  break;  
  22. }
  23. ?>

kod odwołania do funkcji:
  1. <?php
  2. echo " <a href=\"$PHP_SELF?pokaz=kontakt\">Kontakt";
  3. ?>
nospor
po pierwsze: uzywaj bbcode!!!

po drugie: sprawa jest banalnie prosta. Masz wylaczone register globals (i szlusznie zreszta). Do zmiennych z url masz sie odwolywac tak: $_GET['zmienna'] a nie jak teraz $zmienna
gamata
Dzięki - faktycznie działa smile.gif
mike
~gamata olanie prośby moderatora a chwile później admina.
Następny post ze złym tytułem na Przedszkolu lub bez wymaganego bbCode to ostrzeżenie.

I porszę poprzwić bbCode w poprzednim poście oraz tytuł wątku!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.