Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Problem z działaniem na plikach
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
McGoo123
Witam, nie wiem czy będziecie mogli mi pomóc ale jak nie wy to nie wiem kto sadsmiley02.gif Wszyscy mówią, piszą ... że layout oparty na plikach jest mało wydajny a nawet sprawia tyle problemów że może dojść do sytuacji że z jednego pliku może korzystać tylko jeden USER a reszta dostanie komunikat o problemie z połączeniem. Pytanie brzmi tak: "Czy jeśli będę tworzył i edytował pliki które będą plikami .html to ten problem może również występować questionmark.gif Proszę o pomoc, z góry dzięki ... rolleyes.gif
Cienki1980
Plik to plik .. nieważne jakie ma rozszerzenie. Więc odpowiedź brzmi: TAK
McGoo123
No oki ... Ale jeśli np. bede tworzył po nacisnieciu jakiegoś tam guziczka dodatkowa podstronę na stronce. I załóżmy bede tworzył plik .html z uprzednio wprowadzonym jakimś tam tekstem i niczym po za tym. Reszta taka jak stopka i header będą domyślne. Ta podstrona doda się do menu jako kolejna pozycja. To czy to nie będzie działało jak statyczna strona questionmark.gif Czyli bez względu na to ilu userów wejdzie na nią będzie mogło ją oglądać questionmark.gif worriedsmiley.gif
Cienki1980
Chyba pomyliły Ci się różne czynności.

Jeżeli chodzi o oglądanie stron przez użytkownika to nie ma różnicy jakie są pliki, każdy użytkownik zobaczy stronę co się na niej znajduje.

Jeżeli chodzi o modyfikowanie plików przez użytkownika to wtedy pojawia się problem, że dwóch użytkowników będzie chciało edytować ten sam plik.
McGoo123
Acha ok. Czyli problem pojawi się w momencie kiedy dwóch userów będzie chciało edytować ten sam plik. Z wyświetlaniem nie będzie problemu? Bez względu na rozszerzenie pliku.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.