aga323
7.10.2007, 10:35:31
Witam. Chcę wyświetlić wszystkie uwagi z bazy, aby później je edytować. Jednak problem pojawia się przy wyświetlaniu danych z bazy - wyświetlają się niektóre rekordy a niektóre nie

Podaję moj kod:
eduwagi2.php
<?
include ("connect.php");
//----------------------
$user = $_GET['id'];
echo '<form name="uwagi" action="eduwagi3.php" method="POST">'; $result = mysql_query("SELECT * FROM `users` WHERE id=$user ");
echo $wynik['imie']. ' ';
echo 'Edytuj pochwały i uwagi'; //-------------------------
$oceny = mysql_query("SELECT * FROM `uwagi` WHERE id_user=$user"); //-------------------------
if($ilosc != 0)
{
{
echo '<input type="hidden" name="id' .$cos. '" value="' .$wiersz['id']. '" />';
echo '<input type="text" name="oc' .$cos. '" value="' .$wiersz['data']. '" />'; echo '<textarea name="oc' .$cos. '" rows="5" cols="30">' .$wiersz['tresc']. '</textarea>'; $cos++;
}
}
else
{
echo 'Brak pochwał i uwag.'; }
echo '<input type="hidden" name="id_" value="' .$user. '" />'; echo '<input type="submit" name="submit" value="Wyślij" />'; ?>
Proszę o jakąś pomoc
kossa
7.10.2007, 11:07:54
Za mało szczegółów, co to znaczy że niektóre nie wyświetlają się, a niektóre tak. W zapytaniu masz warunek że mają sie wyświetlać tylko uwagi wybranego user'a:
<?php
$oceny = mysql_query("SELECT * FROM `uwagi` WHERE id_user=$user"); ?>
Więc tylko wyświetlą się te uwagi które spełniają warunek id_user=$user
Łukasz
aga323
7.10.2007, 12:45:48
A więc powiem obrazowo jak to wygląda mniej więcej. Z listy uczniów wybierasz jednego, któremu chcesz edytować uwagi/pochwały. I po wybraniu wyświetla ci się stronka, gdzie w polach textarea są wypisane wszystkie te uwagi nad każdym textarea jest pole input z datą. I tu powinny wyświetlać się wszystkie uwagi porozdzielane liniami. Jednak sytuacja jet taka, że przykładowo uczeń ma 3 uwagi a wyświetla mu tylko 2. I nie wiem dlaczego tak się wyświetla...
Tabela ma pola id, id_user, data i tresc
Może błąd leży gdzieś w pętlach, bo w innym elemencie to za bardzo chyba nie ma gdzie... Jeszcze raz proszę o pomoc bo już nie wiem co by tu zrobić...