Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php]
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kozioł
Witam ,

mam zamiar zrobić mozliwośc uploadu plików excel-owych na serwer , oraz możliwos cpobierania ich przez użytkowników

i mam pytanie ,

przestudiowałem kilka skryptów odnośnie uploadowania plików na serwer i prawie je rozumiem. Jednak mam inny problem.

Mam kilka grup osób: Grupa 1 , Grupa2 itd. chcę aby podczas uploadownia pliku mozna było zaznaczyć jakiej grupie jest przeznaczony dany plik ,

oraz aby osoba z danej grupy po wybraniu linku na stronie widziała i mogła pobrać tylko pliki przeznaczone dla jej grupy.

Jak to najprościej wykonać?. Myslę że musiał bym jakoś wskazywać scieżkę do katalogu podacz wysyłania pliku , a osoby z danej grupy musiały by mieć podglą tylko do swojego folderu.

jednak najpierw muszę zacząć od początku , czyli upload z odpowiednim przekierowaniem do katalogu.

dziekuję jak zwykle za pomoc i wyrozumiałość

pozdrawiam
in5ane
Proponuje podczas uploadu dodawać do bazy dane:
id (int) | nazwa_pliku (text) | grupa (int)

I teraz gdy będziesz pokazywał pliki np. dla grupy pierwszej to w zapytaniu dopisz: WHERE grupa = 1 .
smile.gif smile.gif smile.gif
kozioł
nie mogę tego zrozumieć ,

jak przesyłam plik np. excelowy do katalogu na serwer , to jak mam dodać do bazy te dane , do jakiej bazy? ,

i co ma baza , wspólnego z przesłaniem pliku? ,
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.