Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] [mysql] Dodawanie podstron
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
-beginer-
Witam. Od kilku dni mam zamiar zacząć pisać swój pierwszy cms, zastanawia mnie jedna rzecz. Otóż chciałbym żeby był w nim moduł dodający podstrony. I tu właściwa część mojego pytania:
- Gdzie przechowywać podstrony? Zapisywać je do bazy danych, czy lepiej tworzyć pliki php w odpowiednm folderze?
Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.
PS. Jeżeli waszą odpowiedzią byłoby przechowywanie ich w bazie danch, to czy nie warto byłoby tam trzymać wszystkich podstron<nawet tych zawierających php i html?>
AxZx
mozesz zapisywac w bazie - pozniej cachowac wyniki i wychodzi na to ze beda wyswietlane z plikow.
mozesz od razu zapisywac do plikow i wyswietlac prosto z plikow.
wieprzucpp
Według mnie... Jak Ci wygodniej. Ja polecam Ci trzymanie wszystkiego w bazie, choć ja osobiście robię sporo rzeczy na plikach. Ma to swoje zalety ^^. A tak przy okazji, nie polecam pisania własnego cms`a. Jeśli zamierzasz napisać coś rozbudowanego to stracisz na tym dużo czasu, a i tak ciągle trzeba będzie coś dorabiać. Lepiej zastosuj gotowce. Ja sam zawsze pisze wszystko sam i tracę na tym sporo czasu. Ale jest jedna wielka zaleta takiego poczynania. Dużo można się nauczyć ;]. Tak czy inaczej powodzenia i pochwal się później swoim dziełem na forum ;]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.