Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zmuszenie przeglądarki do zapisywania domyślnie strony w pliku *.mht
Forum PHP.pl > Forum > PHP
marcinsgdz
Witam!
Czy wie ktoś co należy dopisać w kodzie strony (strona w PHP) aby użytkownicy: klikając w przegladrkach (IE, Firefox) Zapisz - domyślnie zapisywali strony w pliku *.mht.
webdice
Wydaje mi się że nie da się zrobić czegoś takiego, ale nie jestem do końca pewien. Poczytaj trochę o header" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, być może coś znajdziesz.
em1X
Ciężka sprawa.. możesz przy pomocy htaccess zmusić otwieranie plików .mht na Twoim serwerze przez parser php i wszystkie swoje skrypty przemianować na takie rozszerzenie.
krowal
Może powiedz po co ci to, bo jeśli chcesz stronę zabezpieczyć przed kopiowaniem to masz "marneszanse" smile.gif
marcinsgdz
Chce aby uzytkownicy, ktorzy beda chcieli sobie cos sciagna: cale strony: nie zapisywali osobno grafiki itd: takie rozwiazanie jest powszechnie wykorzystywane przy stronach BIP
Cezar708
sprawdziłem... nie da się! (Jedynie jakieś skrypty po stronie przeglądarki mogą go ją do czegoś zmusić)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.