Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Adres URL na stronie z iframe
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kkuubbaa88
witam.

mam strone www, ktora sklada sie glownie z strony glownej oraz iframe w ktorym po kliknieciu w jakis buton(menu) wyswietla sie dana strona. jak latwo sie domyslec adres wyglada zawsze www.strona.pl bez wzgledu do jakiego dzialu przejdziemy. problem sie zaczyna gdy ktos chce od razu przejsc do jakiegos dzialu wpisujac adres www.
niestety nie da sie, poniewaz wpisujac adres do jakiegos dzialu wyswietli sie tylko podstrona z tego dzialu, a nie cala strona.

i teraz mam wlasnie pytanie. co trzeba wpisac, dopisac do buttonow, aby np po kliknieciu w przycisk(kontakt) adres wygladal np. www.strona.pl?kontakt.php czy cos w tym stylu. i wtedy gdy wpisze sobie w adres przegladarki to wyswietli sie cala strona+strona kontaktu w iframe.
wiec jak cos takiego zrobic ?

pozdrawiam
kuba
colinQ
zrób to tak:

1. <?php
  2. <a href=strona.php?page=kontakt>kontakt</a>
  3.  
  4. if($_GET['page'] !== '') 
  5. echo '<iframe src="'.$_GET['page'].'">Twoja przeglądarka nie akceptuje ramek!</iframe>';
  6. else
  7. echo '<iframe src="glowna.html">Twoja przeglądarka nie akceptuje ramek!</iframe>';
  8.  
  9.  
  10. ?>

Twoje podstrrony czyli w tym wypadku kontakt musi sie nazywać tak jak to co się wysyła w GETie i musza być w HTML bo iframe nie czyta PHP

Czyli
kontakt.html => kontakt
omnie.html => omnie
moja_galeria.html => moja_galeria

Jasne??
phpion
Cytat(colinQ @ 10.10.2007, 21:18:42 ) *
musza być w HTML bo iframe nie czyta PHP

Może nie opowiadaj herezji...
colinQ
no a może czyta?? :/

edit: ale oczywiście że czyta czy nie czyta, bo ja nawet dobrze nie wiem, nie sprawdzałem winksmiley.jpg
phpion
Oczywiście, że "czyta".
Jeśli nie wiesz, nie sprawdzałeś to może nie wprowadzaj ludzi w błąd ok?
Cysiaczek
Popraw proszę tytuł topiku na zgodny z zasadami forum Przedszkole

--edit
Zamykam - topik zostanie ponownie otwarty po przysłaniu poprawnego tematu na PW do którgoś z moderatorów
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.