Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] brak dostepu do katalogów z poziomu www
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
M@X
Witam.
Przejąłem właśnie stronke która znajduje się na serwerach NetArtu. Posadam dostęp do Active.admina i mam mały problem.

Na stronce jest zainstalowany cms TYPO3.. jest też pare katalogów testowych co jak sądze były to testy prz instalowaniu TYPO3. Wygląda to następująco:
typo3_src-3.8.1
typo3_src-4.0.0
typo3_src-4.0.1
itd...
z tego co widze po wpisaniu adresu www czyta strone z jednego z nich...

Teraz mój problem, poprzez strone www nie moge wejść do żadnego z tych katalogów...
nawet gdy tworze własny katalog i index.php to poprzez www nie chce tam wejść...
Wydaje mi sie że gdzies w activ.adminie jest cos ustawione.
Co to moze byc ? jakas blokada na widoczność innych katalogów...
a może niemam dostępu jesczze do czegoś ?
zakręcony
czy domena napewno "wskazuje" na któryś z katalogów (tych podanych w Twoim poście)?
M@X
Napewno.
Mam:

Wskazanie domeny na katalog
Domena: nazwa_domeny.pl
Katalog stron WWW: /typo3_src-4.0.1
(1-255 znaków)
Prym
tak po twoim opisie sądząc to w katalogu głównym serwerka masz pewnie pliczek .htaccess a w nim odpowiednio spreparowana linijke dzięki której nikt nie wejdzie ci na katalogi przez www tylko przy pomocy domeny z przekierowaniem na katalog

jesli istnieje to lepiej go sobie zostaw gdzies w zanadrzu bo to dobrze chroni przed wscibskimi
natomiast jesli nie ma takiego pliczku w katalogu głównym to proponuje napisac na admin@nazwa.pl smile.gif z prosba o podpowiedz
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.