Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [smarty]Instalacja na localu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
OlgaG
Chciałam zainstalować na localu Smarty. W htdocs Apache'a utworzyłam katalog smarty i do niego wrzuciłam potrzebne pliki + stworzyłam odpowiednie foldery. Następnie w php.ini dopisałam include_path

1. <?php
  2. include_path = ".;C:usrApache2htdocssmartylibs\"
  3. ?>

Zrestartowałam serwer.

Mój plik sample.php wygląda tak:

1. <?
  2.  
  3. include('Smarty.class.php');
  4.  
  5. $smarty = new Smarty();
  6.  
  7. $smarty->assign("name", "Andrzej");
  8. $smarty->assign("greetings", "dzień dobry");
  9. $smarty->display("sample.tpl");
  10.  
  11.  
  12. ?>

a sample.tpl tak

1.  
  2. Witaj{$name},{$greetings},
  3. </body>
  4. </html>

Ja wchodzę na sample.php to mi się wyświetla napis:

assign("name", "Andrzej"); $smarty->assign("greetings", "dzień dobry"); $smarty->display("sample.tpl"); ?>

Why?questionmark.gifquestionmark.gifquestionmark.gifquestionmark.gifquestionmark.gif worriedsmiley.gif
strife
Może konfiguracja php u Ciebie nie przyjmuje krótkich tagów <? a tylko pełne <?php. Zmień i zobacz. Poza tym upewnij się czy działają u Ciebie poprawnie pliki php na localu.

Pozdrawiam.
OlgaG
To była jednak wina krótkich tagów. Hmmm, gdzieś coś musiałam przestawić, bo do tej pory na krótkich tagach śmigał mi każdy skrypt. Gdzie można to przestawić?

Dzięki:)
strife
Cytat(OlgaG @ 12.10.2007, 22:19:30 ) *
To była jednak wina krótkich tagów. Hmmm, gdzieś coś musiałam przestawić, bo do tej pory na krótkich tagach śmigał mi każdy skrypt. Gdzie można to przestawić?

Dzięki:)

W php.ini, szukaj short_open_tag.

Pozdrawiam serdecznie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.