Potrzebuję zrobić taki link na stronie, który będzie zachowywał się tak samo jak formularz, tzn. w zależności od tego w który link się kliknie to taki będzie wynik na następnej stronie.
Nie wiem czy jasno się wyrażam. Więc może przykład.
Jak mamy np formularz, jakąś malutką wyszukiwarkę i malutką bazę, powiedzmy z dwoma rekordami. W formularzu uzytkownik np wpisuje jedynkę, albo dwójkę i w zależności od tego czy wpisze jedynkę, czy dwójkę to mu wyjdzie pierwszy albo drugi rekord na stronie wynikowej. Ja chce zrobić tak, żeby na stronie nie było formularza tylko dwa linki i w zależności od tego czy się kliknie w pierwszy czy w drugi link to wyświetlają się na następnej stronie dane albo z pierwszego rekordu, albo z drugiego.
I teraz tak. Nie wiem czy takie coś jest w ogóle możliwe. Jeśli tak to nie wiem jak zaprojektować taki link, żeby przesyłał do strony wynikowej nazwę zmiennej i odrazu jej wartość. I nie wiem jak zrobić stronę wynikową, żeby te zmienne odczytał - nie mówię tu o łączeniu z bazą itp, bo to wiem. Problem dotyczy tylko linków.
Z góry dzięki za pomoc