Cytat
Fatal error: Allowed memory size of 33554432 bytes exhausted (tried to allocate 12288 bytes) in C:\...\insert_photo.php on line 31
przy dodawaniu obrazkow tym skryptem ktory mam w petli foreach:
<?php $filename='DB_Photo/IMG_'.$wartosc.'.JPG'; $width_orig= $array[0]; $height_orig= $array[1]; $width= 320; $height= 240; $image_p = imagecreatetruecolor($width, $height); $image = imagecreatefromjpeg($filename); //blad wskazuje na ta linie (31) imagecopyresampled($image_p, $image, 0, 0, 0, 0, $width, $height, $width_orig, $height_orig); imagejpeg($image_p,'DB_Thumb/IMG_'.$wartosc.'.JPG', 30); ?>
chce zmielic obrazki o wadze 300-500kb i rozdzielczosci 1536x1024 ktore sa juz na dysku ( nie uzywam fille upload )
przeszukalem forum, wiem ze ma to zwiazek z gd ktore pozera cala ta pamiec, i widzialem ze najczestsza rada jest zwiekszenie pamieci w php.ini
ustawione mam:
memory_limit = 256M ; Maximum amount of memory a script may consume (16MB)
mysle ze ten watek jest najblizej tego co chce osiagnac, niestety nie konczy sie rozwiazaniem problemu

link
pozdrawiam
znalazlem na googlach:
w apache mialem wykomentowana obsluge .htaccess, gdyby ktos mial z tym problem to:
w pliku apache\conf\httpd.conf nalezy skasowac # przed #LoadModule rewrite_module modules/mod_rewrite.so
w katalogu z nasza strona robimy .htaccess i wsadzamy: php_value memory_limit 64000000