plik sprawdzajacy czy zalogowany
<? if ($_SESSION["zalogowany"]=="tak") // sprawdz czy zalogowany { } else { ('<form style="display:inline" method="post"> <strong>Zaloguj się: </strong> <input type="text" class="forminput" size="10" name="login" action="include2/logowanie.php" value="Login" /> <input type="password" class="forminput" size="10" name="haslo" value="dupa" /> <input type="submit" class="forminput" value="Loguj" /> | <a href="include2/rejestracja.php">Zarejestruj</a></form>'); } ?>
plik logowanie.php
<? $login = $_POST["login"]; $haslo = $_POST["haslo"]; require ("../include/config_db.php"); if ($login<>"" and $haslo<>"") { { { user_login='$login' AND user_password='$haslo'"); { //zalogowany $_SESSION["zalogowany"]="tak"; } else { } } else { } } else { } } else { } ?>
teraz co się dzieje...
ogolnie to nie wiem... plik index gdzie sprawdza czy zalogowany zawsze wyświetla ze niezalogowany i przed tym bląd
Notice: Undefined index: zalogowany in (...)
czy ja dobrze myśle że każe mu sprawdzić czy w $_SESSION["zalogowany"] jest "tak"

bo on zachowuje się jakby chciał abym mu na początku przypisał "nie" ale dlaczego ?!
zmienialem tą linie już na:
if (isset($_SESSION["zalogowany"])) - wtedy nie ma błędu ale nigdy nie wyświetla gdy zalogowany
ogólnie to ma problem z dodaniem do $_SESSION["zalogowany"]="tak" ale dochodzi do tego miejsca
uruchamiam baze i daje do sprawdzenia zapytanie
SELECT * FROM `cicms_users` WHERE user_login='admin' AND user_password='admin'
a on wywala mi:
Pokazanie rekordów 0 - 0 (1 wszystkich, Wykonanie zapytania trwało 0.0067 sekund(y)) a na dole pokazuje usera więc jest dobrze (chyba)
a dochodzi do tego miejsca że dodaje $_SESSION["zalogowany"]="tak" bo po tym dodałem print ( "zalogowany"); i pokazało że zalogowany... odpalalem sam plik logowanie.php... nie wiem co jest grane ;/
wpisze logi i haslo a on nadal pokazuje panel do logowania