jestem tu nowy i prosze o wyrozumialosc i POMOC przede wszystkim bo czas mnie goni

musze napisac projekt na jeden z przedmotów w szkole i potrzebuje waszej pomocy, mianowicie chodzi mi o napisanie galerii www, czyli strona www która jest galeria zdjęc....
opisze to dokładnie, wiec chodzi o cos takiego ze powiedzmy jestem fotografem i chce prezentowac swoje prace w sieci na wlasnej galeri zdjec... ma to wygladac mniej wiecej tak ze ja jakko wlasciciel moge dodawac i segregowac zdjecia po wczesniejszym zalogowaniu sie, czyli ze te pewne opcje dodawania i edycji mam tylko ja, czyli na stronie jest link "admin" po którym nacisnieciu przekierowuje sie na strone logowania po którym własnie dopiero moge dodawac zdjecia, usuwac, edydtowac itp... natomiast zwykly uzytkownik tylko sobie podziwia i wyszukuje co go interesuje, aha uzytkownik który wejdzie na strone ma miec jeszcze mozliwosc dodawania komentarzy do zdjec i tak jakby oceniac.
aha jeszcze jedno, czyli podział na kategorie musi byc
moze nie jasno to wyjasnilem ale to tak w skrocie
php dopiero zaczynam zabawe, html znam bardzo dobrze wiec cos tam wiem, ale php to troche bardziej skoplikowane wraz z mysql...
dlatego potrzebuje czyjejs pomocy by zrobic taki serwis, najlepiej jesli ktos z was ma troche czasu bym mogł sie znim zgadac na gg i popracowac popołudniami razem bo troche to pilna sprawa i to moje zaliczenie

stworzyłem sobie juz baze w myqsl i galerie z tutka który jest w tym dziale, tylko czy z tego jest mozliwosc rozwiniecia tego aby tak to wygladało jak opisałem wyzej,
czekam na jakas odp kogos kto chce mi pomco i oczywiscie dysponuje czasem

a naraziebede sam z tym walczyl choc juz praktycznie jestem bezradnny bo nie wiem co dalej

i jak sie zabrac za kolejny etap