novy85
31.10.2007, 22:15:52
wie ktoś może jak sprawdzić wysokość tabelki? jest mi to potrzebne ponieważ pewne treści na mojej stronie będą uzależnione od wysokości tabelki
no_face
31.10.2007, 22:31:32
Jesli to Twoja strona to z pewnoscia sam okreslasz wysokosc tabeli, wiec i masz niedaleko do tych wartosci. Jesli dynamicznie generujesz wysokosc to mozesz umiescic wartosc owej wysokosci w polu hidden i odczytac ja z poziomu php.
A tak wogole napisz wiecej szczegolow, gdyz nie wiemy o co sie zlapac
novy85
31.10.2007, 22:39:55
strona jest podzielona w pionie na 3 kolumny, środkowa to główne okno, prawa menu, a w lewej wyświetlane są różne informacje. liczba tych informacji zależna jest od wysokości okna głównego, którego wysokość generowana jest dynamicznie, problem polega na tym, jak "wyciągnąć" informacje o wysokości okna głównego(tabeli)
no_face
31.10.2007, 22:51:24
Domniewam. Przed wyswietleniem wyliczasz wysokosc dla swojej tabelki, gdyz jak powiedziales generujesz ja dynamicznie, wlasnie w tej chwili otrzymujesz potrzebna wartosc. W dalszej czesci skryptu (lub wczesniejszej

w zaleznosci) mozesz z tej wartosci skorzystac i wyliczyc co potrzebujesz.
novy85
31.10.2007, 22:56:31
właśnie, że nie nie wpisuje żadnej wartości w height, to sama przeglądarka dostosowuje wysokość do treści i tu jest cały problem
no_face
31.10.2007, 23:15:16
Jesli jest to tak bardzo uzaleznione od wysokosci to wstaw w lewa kolumne nowa tabelke z jedna komorka i tam ustal pewna wysokosc. Lub tez ustal pewna wysokosc dla calej tabelki w ktorej masz 3 kolumny
Z poziomu php nie mozna odczytac wysokosci tabelki. Mozna to zrobic za pomoca js. Chyba, ze po przeladowaniu strony.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.