Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: onclick i funkcja php
Forum PHP.pl > Forum > PHP
sikorat
Witam.
Czesto sie zdarza ze trzymajac czysty pasek urla, przesylamy wszystkie zmienne w sesjach lub formularzach.
Problem pojawia sie gdy chcemy zastosowac a hrefy.
Za pomoca js mozemy ladnie obsluzyc zdarzenia majace nastapic po onclicku, ale gdybym chcial sie ograniczyc do samego php?
Jak moge wywolac funkcje php w chwili klikniecia linka?

pozdrawiam
Darti
Ajaxem
sikorat
dziekuje za odpowiedz.
Ajaxa zaczynam sie uczyc (konkretnie jquery), czyli wiem o nim mniej niz nic.
Czy komus chcialoby sie przytoczyc tu przyklad kodu ajaxowego, ktory umozliwi mi wywolanie funkcji php po kliknieciu na a hrefa?

pozdrawiam i dziekuje.
Darti
Sam od niedawna zauwazam Ajaxa za fajne narzedzie (moze dlatego ze wczesniej nie potrzebowałem aaevil.gif ).
Korzystam z AdvAJAX'a. Na stronie jest kilka łatwych do zrozumienia przykładów
sikorat
niestety nie znalazlem tam odpowiedzi.
czy moge prosic o podanie przykladu kodu w ktorym ajax czy co innego po kliknieciu na link a hrefa zapisuje dowolne dane do pliku sesji?
drPayton
1. jQuery to nie AJAX tylko , hmmm, nazwijmy to "framework" do JS, mający metody do obsługi AJAX
2. W linku podanym prze @Darti są konkretne przykłady, jeśli zadasz sobie na tyle trudu, żeby je przeanalizować, zrozumiesz działanie tej biblioteki. I nie pisz, że nie znalazłeś tam odpowiedzi bo krew zalewa...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.