Mam 2 bazy danych postawione na Sybase ASA, na jednej maszynie.
Chciałbym sprzężyć bazę A z bazą B (Remote Servers).
Utworzyłem nowe źródło danych ODBC, Test Connection przechodzi bez problemu.
Tworzę Remote Server w bazie A, w connection information wpisuję nazwę źródła ODBC. OK.
Tworzę Proxy Table, wskazuję nowo utworzony Remote Server i otrzymuję komunikat:
Cytat
The set of tables could not be obtained from the remote database.
General error: Unable to connect to server 'nazwa serwera': [Microsoft][Menadżer sterowników ODBC] Nie można odnaleźć nazwy źródła danych, a nie ma podanego sterownika domyślnego.
General error: Unable to connect to server 'nazwa serwera': [Microsoft][Menadżer sterowników ODBC] Nie można odnaleźć nazwy źródła danych, a nie ma podanego sterownika domyślnego.
Co ciekawe - Proxy Tables utworzone tą samą metodą w bazie B, odnoszęce się do bazy A działają.
Wykluczamy literówki, nazwy sprawdziłem wielokrotnie, dodawałem i usuwałem serwery i źródła ODBC.
Może jest ustawiona jakaś tajemnicza opcja w bazie B (nie ja ją tworzyłem), która nie pozwala na połączenie.
Nazwę użytkownika i hasło obie bazy mają identyczne.
Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.
Ehhh... roztargnienie. Murphy napisałby "Problem niemożliwy do rozwiązania samodzielnie, po opisaniu go na forum rozwiązuje się sam".
W administratorze źródeł danych ODBC cały czas miałem aktywną zakładkę DSN użytkownika, zamist systemowe DSN. Teraz wszystko działa ok.
Można usunąć temat.