Mam problem i nie wiem jak go rozwiązać.
Mam plik "strona.php" który ma postać następującą:
Kod
$tytul = "11111";
$tresc = "1111111111111111";
echo '<table border="0" width="650" cellpadding="0" cellspacing="0" align="center"><tr><td class="menu1"></td><td class="news1">
..::'.$tytul.'</td><td class="menu3"></td></tr><tr><td class="menu4"></td><td><div class="news2">'.$tresc.'</div></td><td class="menu5">
</td></tr><tr><td class="menu6"></td><td class="menu7"></td><td class="menu8"></td></tr></table>' ?>
$tresc = "1111111111111111";
echo '<table border="0" width="650" cellpadding="0" cellspacing="0" align="center"><tr><td class="menu1"></td><td class="news1">
..::'.$tytul.'</td><td class="menu3"></td></tr><tr><td class="menu4"></td><td><div class="news2">'.$tresc.'</div></td><td class="menu5">
</td></tr><tr><td class="menu6"></td><td class="menu7"></td><td class="menu8"></td></tr></table>' ?>
I chcę zaimportować zmienne $tytul i $tresc do formularza na innej stronie. Lecz jak importuje to przez "include" to na innej stronie pokazuje mi tą stronę.
Strona na którą mają być importowane te zmienne ma postać:
Kod
<?php
include ("strona.php");
echo '<form action="edytuj.php" method="post">';
echo 'Podaj tytuł:
<input type="text" name="tytul" value="'.$tytul.'">
';
echo 'Tre¶ć:
<textarea name="tresc" cols="73" rows="25">'.$tresc.'</textarea>
';
echo '<input type="submit" value="Edytuj">';
include ("strona.php");
echo '<form action="edytuj.php" method="post">';
echo 'Podaj tytuł:
<input type="text" name="tytul" value="'.$tytul.'">
';
echo 'Tre¶ć:
<textarea name="tresc" cols="73" rows="25">'.$tresc.'</textarea>
';
echo '<input type="submit" value="Edytuj">';
No i niestety wyświetla się importowana strona i formularz. A ja chcę aby wyświetlał się sam formularz. Co muszę zrobić aby tak było??
Proszę o pomoc...
Pozdrawiam