Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] Pobieranie danych
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Muadib
Mam właściwie problem natury teoretycznej, mam nadzieje że dosyć jasno go przedstawię biggrin.gif

Pracuje w panelu administracyjnym który obsługuje kilka stron, we wszystkich formularzach nazwa hosta przypisywana jest do zmiennej $vhost w zależności jaką stronę w danej chwili panel obsługuje. Moje pytanie takie, chce do takiego formularza który za pomocą powyższej zmiennej dodać okno pop upa na pewną operacje jednakże potrzebowałbym by zmienna $vhost była również przesłana razem z poleceniem otwarcia okna pop upa tak by po zrobieniu np echo $vhost pokazała sie nazwa hosta która panel obsługuje w danym momencie.

Input moze teoretycznie wygladac nastepujaco

1. <input type='submit' onClick='javascript:window.open( "popup_photo.php", "mojeOkno", "status = 1, height = 300, width = 400, resizable = 0" )' 'value='Usuń Zdjęcia'>

Na początku myślałem że pomoże umieszczenie

1. name="<?php echo $vhost?>"

Ale to jakieś przekłamanie bo Pup up by wygladał następująco

1. <?php
  2. $vhosta = $_GET[$vhost];
  3.  
  4. echo "Witaj uzytkowniku panelu administracyjnego"." ".$vhosta."<br>";
  5.  
  6. echo "<input type='submit' onclick='reLoad()' value='Zamknij' >";
  7.  
  8. ?>

Po prostu koncepcji mi brakuje, jeśli jakieś dodatkowe info trzeba z chęcią uzupełnię winksmiley.jpg
br-design.pl
Możesz przekazać taką zmienną w GET np. moja_strona.php?zmienna=cos
lub zapisać zmienną w sesji
  1. <?php
  2. $_SESSION['zmienna'] = "cos";
  3. ?>

potem możesz ją odczytać w pop upie
  1. <?php
  2. $cos = $_SESSION['zmienna'];
  3. ?>
Muadib
Dobra zadziałało biggrin.gif jednak musiałem dodac session_start(); w pop upie, teraz prezentuje sie nastepująco:

1. <script language="JavaScript">
  2.  
  3. function reLoad()
  4. {
  5. window.opener.location.reload();
  6. window.close();
  7. }
  8. </script>
  9.  
  10. <?php
  11.  
  12. $pophost = $_SESSION['nameHost'];
  13.  
  14. if( isset($pophost) /*&& !empty($pophost)*/ )
  15. {
  16. echo "Witaj uzytkowniku panelu administracyjnego"." ".$pophost."<br>";
  17. }
  18. else
  19. {
  20. echo "Sesja nie powiodla sie"."<br>";
  21. }
  22.  
  23.  
  24. echo "<input type='submit' onclick='reLoad()' value='Zamknij' >";
  25.  
  26. ?>

A i jeszcze rzecz w tym że wyskakuje mi taki bład:

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /raid/admin/modules/popup_photo.php:1) in /raid/admin/modules/popup_photo.php on line 11
drPayton
Sesję musisz wystartować zanim cokolwiek wyślesz do przeglądarki. W Twoim przypadku kod JS przenieś ZA session_start.
Muadib
AAA fakt winksmiley.jpg dziękuje z serca całego smile.gif i wszystko działa pięknie winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.