Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony] Zapamiętywanie zmiennych przy forward()
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
Ziels
Witam

Chciałbym zrobić coś takiego jak na poniższym przykładzie:

1. <?php
  2. class articlesActions extends sfActions
  3. {
  4. public function executeAddcomment()
  5. {
  6. $this->message = 'Twój komentarz został dodany!';
  7. $this->forward('articles', 'show');
  8. }
  9. public function executeShow()
  10. {
  11. die($this->message);
  12. }
  13.  
  14. }
  15. ?>

Jednak raz, że po wywołaniu executeAddcomment() wyświetli się pusta strona ponieważ z niewiadomych mi powodów zmienna nie zostanie zapamiętana (czyżby przy forward() do tego samego zestawu akcji był tworzony jego drugi obiekt?), dwa że takie rozwiązanie jest wadliwe ponieważ można odświeżać stronę w celu dodawania nowych komentarzy. Optymalnie by było stworzyć nowy moduł do komentarzy w nim umieścić akcję executeAddcomment(), jednak nie wiem jak za pomocą redirect() (już nie forward() żeby przy odświeżaniu nie było pytania czy ponownie wysłać dane) przekazać informację że coś się własnie stało i powinien wyświetlić komunikat. Może sesje? Jak to powinno być poprawnie zrobione?
pawel_k
flash
Ziels
W sumie... czemu nie
phpion
Obawiam się (może niesłusznie), że nie do końca wiesz o co ~pawel_k chodziło. Flash w Symfony.
Ziels
Dzięki smile.gif Teraz rozumiem smile.gif Myślałem że chodzi o plansze informacyjne jak w CakePHP
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.