Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: problem z wysyłaniem cookie?
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Ive
Nie czy z moim explorerem coś nie tak i źle implementuje kod php ale mam taki skrypcik rejestracji no i dodaje do niego plik zewnętrzny ze 'stylem' żeby pracowanie na ze skryptem było łatwiejsze ;] (przed znacznikiem '<?' i wogóle przed kodem!) za pomocą taga <link....>. no i zonk! Po dodaniu pliku ze 'stylem' wali się wysyłanie cookie i nie moze skrypt zapamiętać potrzebnych danych na kompie usera (login, hasło itp.)! Ale jeśli usunę tag <link...> to wszycho bardzo ładnie a wręcz bezbłednie działa :/ Nie wiem czy ja mam jakieś braki wiedzy i nie można dołączać arkuszów ze stylem do pliku php czy coś bo ja po prostu tego nie rozumiem ;] Proszę o w miare zrozumiałe wyjaśnienie tego 'fenomenu' biggrin.gif

Pozdro, Ive

PS Użwam cookie bo jeszcze wogóle nigdy nie robilem skryptu na sesjach ;/ (moze kiedyś - najprawdopodobniej po przeczytaniu odpowiedzi na tego posta ;] - zaczne je stosować ;]
PS2 Jest mozliwość demonstracji po uprzednim kontakcie na maila czy to na gg/tlen (ive14@o2.pl , 4163672/ive14@tlen.pl )
PS3 Nie wiedzialęm czy to umieścić w Początkujący czy w php ale walnąłem tutaj i jush ;] jakby co to niech admin przeniesie ;]
rzseattle
Hehe cookie musza byc wyslane zanim jakiekolwiek dane zostana dostarczone do przegladarki, wiec ty wysylasz styl , cistka juz nie moga byc wyslane.

Twoj problem mozna roziazac przez [manual:99bddc1f18]ob_start[/manual:99bddc1f18] i [manual:99bddc1f18]ob_end_flush[/manual:99bddc1f18], poczytaj o nich.

A odnosnie sesji i ciasteczek to sesje sa o niebo lepsze do przenoszenia danych (bezpieczniejsze, latwiejsze w obsludze, nie mowiac nawet o tym ze uzytkownik moze miec wylaczone ciastka)
BzikOS
Ive proszę zmienić temat postu na adekwatny do treści.
Ive
Cytat
Ive proszę zmienić temat postu na adekwatny do treści.
teraz pasuje?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.