Cytat(northwest @ 27.12.2007, 22:56:06 )

Witam,
czy wie ktoś może jak usunąć linka "Cached by PHP-Hypercacher" z dołu strony w tym skrypcie??
Pracuje nad stronką, na której będzie dużo elementów zmieniających się (liczniki, forum, chaty, linki,
tokeny dla formularzy, umieszczane przez userów itp). Czy standardowa konfiguracja tego skryptu
będzie optymalna dla takiej stronki, czy radzilibyście coś zmienić w ustawieniach??
Z góry dzięki za pomoc,
pozdrawiam Northwest
(Autor Hypercachera z tej strony)
Witam,
Ekhm....
1. Mogłeś mnie o to zapytać, przecież wysyłam instrukcję jak to zrobić wszystkim zainteresowanym -> patrz forum
http://www.hypercacher.com/forum/index.php2. Licencja
ZEZWALA na usunięcie stopki z kodu (GPL v2)
3. Kod jest zaciemniony w taki sposób żeby trudniej było usunąć stopkę tylko w jednym celu: żeby ludzie nie robili tego automatycznie i odruchowo. Niech się najpierw trochę zastanowią po co w ogóle usuwać tę stopkę i czy na pewno ona przeszkadza. Jeżeli przeszkadza, to OK - chcesz to usuwaj. A jeżeli nie przeszkadza tak bardzo, to po co się bawić w jakieś usuwanie ?
4. Usunięcie stopki nie jest trudne. To
3 minuty roboty (przy czym jest to absolutne maximum) dla wprawnego programisty, a 5-7 minut roboty dla słabego programisty

Cytat
O to udostępnisz nam kod swojej strony, bo GPL zakłada, że oprogramowanie które wykorzystuje coś z GPL'a musi być udostępnione na GPL też.
Hmmm. O ile wiem to czegoś takiego wymaga tylko wersja AGPL. Przy standardowym GPLu v2 trzeba udopstępniać kod, TYLKO jeżeli rozpowszechnia się też samą aplikację...
W przypadku serwisów webowych udostępniamy tylko usługę OPARTĄ na działaniu tej aplikacji, ale nie udostępniamy samej aplikacji, więc kodu nie trzeba udostępniać.
Co innego w przypadku AGPL, które powstało właśnie specjalnie na potrzebę serwisów internetowych. AGPL wymaga udostępniania kodu NAWET jeżeli tylko sprzedajemy usługę opartą o samo działanie aplikacji, a nie właściwą aplikację.
---------------------
EDIT: zauważyłem jeszcze coś:Cytat(northwest @ 27.12.2007, 23:16:26 )

Wersja standard jest na GPL czyli można zmieniać;)
Błąd. Wszystkie wersje zawsze były na GPL. Tyle że do niedawna nie udostępniałem publicznie kodu wersji GZIP. To się zmieniło parę miesięcy temu.