mam w głowie mały projekcik który by sie przydał w każdej firmie gdzie jest dużo działów i robią one zamówienia na produkty do zakupu
jestem poczatkujący w php i bazami mysl więc proszę o wyrozumiałość o w miare szczegółowe wyjaśnienie
czy na bazach czy na plikach to mi obojętne
Panel Logowania:
zalogowac się moga tylko konkretne osoby podane przez administratora
po zalogowaniu użytkownik ma formularz w którym są pola:
Data =>automatycznie pobierana np z zegara systemowego niekoniecznie z godziną
Nazwa dzału => to nazwa uzytkownika który się logował w Panelu logowania
Formularz:
pole w które wpisujemy numer produktu
pole w któr wpisujemy nazwe produktu
ilość sztuk
numer i nazwa jeśli zostały wpisane pierwszy raz to żeby automatycznie dodała sie taka pozycja do pazy produktów
czyli jeśli jaki kolwiek użytkownik wpisze choćby sam numer to nazwa pobierze mu sie automatycznie
zapis i druk
zapis - jeśli użytkownik juz raz zatwierdził formularz nie może tego zrobić drógi raz
druk - użytkownik powinien sobie muc wydrukować cały formularz (wersja do druku)
zestawienie:
osobna strona gdzie
jeden użytkownik pod konretnym nikiem moze sprawdzic wszystkei zestawienia i je wydrukować oraz zapisać do pliku xls lub doc
dróga opcja aby każde takie zestawienie było podzielone na miesiace czyli aby można było sobie wybrac np wrzesień i pokazuje sie tabela ze wszystkimi zestawieniami
ps.wiem ze to sporo roboty zwłaszcza jak dla początkujacego dlatego proszę o pomoc specjalistów dobrej woli
najlepiej ten projekcik było by podzielić na etapy tak sobie myślę