Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Usuwanie plików z serwera
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
suchy1
Witam, znak ktos program napisany np. w PHP ktory usunie mi niechciane pliki z serwera?, raczej skrypt w php bo normalny klient nie daje sobie rady, ktos ma pomysl questionmark.gifsmile.gif
Moli
Zależy jakie pliki uwazasz za niechiace.Stworz tablice z nazwami/rozszerzeniami niechcianych plikow, pobierz liste plikow (np. poprzez foreach + glob) i uzyj funkcji unlink do kasowania niechcianych.
suchy1
chodzi mi o takie pliki ktorych nie moge normalnie skasowac...mozesz troche jasniej questionmark.gifsmile.gif
Speedy
Jeżeli przez ftp nie możesz skasować jakichś plików, to wątpię, żeby przez php dało się je usunąć. Widocznie z poziomu Twojego konta nie masz takich praw.
terabit
ja też tak mialem że przez ftp nie można było a jak napisałem sobie to w php to usunęło, coś z prawami mialem poprzestawiane biggrin.gif
tu cos znajdziesz... http://www.google.pl/search?hl=pl&q=us...=Szukaj&lr= biggrin.gif
bartg
Chodzi o właściciela pliku. Jeżeli plik został stworzony przez skrypt to on jest właścicielem pliku i tylko on może go usuwać. Jeżeli my stworzyliśmy plik to my go możemy usunąć. Jeśli chcesz koniecznie usunąć przez klienta w skrypcie wywołaj funkcje chmod() i ustaw mi prawa 0777 albo skasuj funkcją unlink().

Pozdrawiam BartG
Deusx
Nie rozumiem, ale nie ma skryptu takiego chyba
Cysiaczek
Jaki hydepark? Przedszkole
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.