Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dziwna sprawa co z tym zrobić ?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
RubiX
Witam

Jestem w trakcie pisania skryptu Ofert sprzedaży samochodów.
Moim problemem jest funkcja dodawania oferty a dokładniej:
Podczas dodawania oferty osoba wybiera markę z pola select. Nastepnym polem jest model i po wybraniu marki javascript automatycznie wywala opcje w select modele przypisane do danej marki. Otóż wiadomo sam wpisze większość marek i modeli jakie znajdę w necie ale przecież mogę jakieś opuścić i co wtedy ? Widziałem na innych takich serwisach że jest opcja dodaj osoba wpisuje marke bądź model i automatycznie dodaje sie do bazy danych, po czym widoczna jest w polach select. Ale jeżeli np będzie jakiś dowcipniś i poda byle jaką nazwę to ona też sie wyświetli.
Tak więc ja widzę dwie opcje albo osoba doda nową markę lub model i będzie widoczna dopiero po mojej akceptacji (lecz nie spędzam przed kompem 24h i nie będzie to widoczne od razu) lub doda i od razu będzie widoczne.

Czy ma ktoś inny pomysł na to aby było szybko i dobrze ?
nowotny
Cytat(RubiX @ 4.02.2008, 22:35:48 ) *
Czy ma ktoś inny pomysł na to aby było szybko i dobrze ?

Tak to nigdy nie ma... tongue.gif

Musisz wybrać... albo rybki albo akwarium... :/
nevt
w takiej sytuacji czasAmi stosuję dodatkowe pole: inny model - tam sobie user może wpisać co chce...
jak co jakisś czas przeglądam baze i okazuje się, że rzeczywiście czegoś brakuje na liście - wtedy ją uzupełniam. user jest szczęśliwy i baza bezpieczna...
RubiX
Noo to nawet niezłe rozwiązanie tak też zrobię zastosuje dodatkowe pole smile.gif Dzięki za rade.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.