Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pozycjonowanie strony we Flashu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kitol
Nie miałem do tej pory styczności z pozycjonowaniem. Znajomy poprosił mnie o pomoc. Ma stronę w czystym flashu bez żadnych znaczników prócz title i keywords. Moje pytania:
- czy wypozycjonowanie tej strony jest w ogóle możliwe?
- jak zmieni się sytuacja gdy do strony dopiszę jakąś treść np. w tagach h1 lub ul/li ?
- czy dopisane tagi mogą być ukryte przez CSS (display:hidden)?
simperium
jak dla mnie, to nie widzę problemu, skoro masz meta znaczniki TITLE , KEYWORDS i description (opis strony) , + copyright mogą być... to nie powinieneś mieć żadnych problemów.
A, pamiętaj tylko, że gro katalogów życzy sobie dodania odnośnika na stronę.

----- edit:

" - jak zmieni się sytuacja gdy do strony dopiszę jakąś treść np. w tagach h1 lub ul/li ? "

no... z tego co kojarzę, to wyszukiwarka zasysa przede wszystkim z meta znaczników, w przypadku ich braku sięga do treści, ale jak grzebać po googlach to się okaże, że i do treści sięga wtedy, gdy są znaczniki też smile.gif

"czy dopisane tagi mogą być ukryte przez CSS (display:hidden)?"
meta tagi chcesz ukryć? przed kim? przed internautą są niewidoczne przecież smile.gif
Jeśli chcesz ukryć treść zapisaną w tagach h1, czy coś , to jest to ofkoz możliwe, ale wyszukiwarki są wyczulone na takie zachowanie i zazwyczaj blokują takowe strony, więc na dłuższą metę nie będzie to pozycjonowanie, tylko zabójstwo strony biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.