Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [symfony]- przenosiny na inny serwer
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
LukasKK
Witam,

Napisałem strone z mała baza danych chce ja wrzucić na inny server tylko nie wiem jak się do tego zabrać a nie chce narozrabiać.
Tak więc proszę o pomoc snitch.gif jak co i w jakiej kolejności zrobić żeby wszystko poszło sprawnie.

z góry dzięki biggrin.gif
Kowalikus
Nie powinno być zbyt wiele problemów, najważniejsze abyś nie pogubił kodowania w bazie danych oraz praw dostępów do plików. Jeżeli masz już dostęp do nowego serwera to przerzuć pliki na nowy pozmieniaj chmody, a później załatw sprawę eksportu/importu bazy danych.
LukasKK
Ale co mam zrobic kopiuje katalog ładuje na serwer i tyle questionmark.gif bo tak zrobiłem i mam Application error
symfony application failed to start properly
mike
Cytat(LukasKK @ 12.02.2008, 15:50:56 ) *
Ale co mam zrobic kopiuje katalog ładuje na serwer i tyle questionmark.gif bo tak zrobiłem i mam Application error
symfony application failed to start properly
Uruchom w trybie dev może debug powie Ci coś więcej.

Aplikacja była na serwerze gdzie symfony było zainstalowane czy miałeś źródła symfony w katalogu lib ?
phpion
Zwykłe przeniesienie plików będzie dobrym rozwiązaniem jeśli na serwerze jest zainstalowane Symfony (a w 99% przypadków tak nie ma - ten 1% to serwery LH smile.gif ). Jeśli go nie masz to musisz najpierw wykonać polecenie:
Kod
symfony freeze

co spowoduje "zamrożenie" projektu. Po prostu wszystkie pliki Symfony zostaną przeniesione do katalogu z projektem. Teraz możesz przenieść cały projekt na serwer docelowy. Musisz następnie zwrócić uwagę jakim katalogiem jest DocumentRoot; w Symfony jest to "web" natomiast na serwerze często jest to "public_html". W takiej sytuacji możesz oczywiście bawić się w konfigurowanie Symfony. Ja jednak stosuję inne rozwiazanie - utworzenie dowiązania symbolicznego:
Kod
ln -s web public_html

Na końcu oczywiście musisz poustawiać wszelkie chmod'y oraz dane dostępowe do bazy danych.
party.gif
LukasKK
Aplikacja była instalowana na serwerze na który było zainstalowane symfony wszystko robiłem z lini polecen zobacze teraz z symfony freez miałem recznie pliki załadowane do folderu sf

Ok symfony freeze zadziałało ale mimo ustawienia nowych danych databases.yml to wyswietla sie bład i nic dziwnego pokazuje stare dane z poprzedniego serwer questionmark.gif sciana.gif i co tu zrobic w propel.ini ustwaim tylko nazwę bazy danych.

aha jescze dodam ze jest to [wrapped: connect failed [Native Error: Access denied for user 'xxx'@'localhost' (using password: YES)] [User Info: Array]]

czy nie powinna zadziałac zmiana w databases.yml questionmark.gif
phpion
Musisz zmienić dane dostępowe w propel.ini oraz w databases.yml.
PS: zakładam, że cache wyczyściłeś winksmiley.jpg
LukasKK
hmm a chodzi o folder czy o polecenie symfony cc

no i zanalazłem samo ustawienie danych w database.yml nie pomogło musiłem ręcznie ustawić w cache/prod/config config_databases.yml.php

i smiga aż miło dziękuje wszystkim za pomoc guitar.gif:-)

No i jeszce parę uwag aby działało mi srodowisko prod musiłem w index.php ustawic

1. <?php
  2. define('SF_DEBUG',  true);
  3. ?>
jak było false to wyskakiwał bład.
kshyh
Cytat(LukasKK @ 12.02.2008, 14:09:26 ) *
Witam,
Napisałem strone z mała baza danych chce ja wrzucić na inny server tylko nie wiem jak się do tego zabrać a nie chce narozrabiać.
Tak więc proszę o pomoc snitch.gif jak co i w jakiej kolejności zrobić żeby wszystko poszło sprawnie.
z góry dzięki biggrin.gif

Tutaj znajdziesz odpowiedni sposób na przeniesienie projektu. W podtytule host.
cuube
Stronkę przeniosłem sobie na inny serwer, ale mam jeden problem - najpierw strona była na serwerze a.com, a teraz jest na a.eu. Wszystko działa oki, poza linkami - zamiast przekierowania na a.eu/id/1/ mam a.com/id/1/. W symfonach jestem kompletnie zielony i dlatego moje pytanie - w jaki sposób mogę zmienić tą główną domenę?

Z góry dzięki za pomoc. winksmiley.jpg
stachuf11
witam
mam gotowy projekt, ale na sf_sandbox na windowsie na xampp, gdy chce zrobic
symfony freeze
wypisuje

exception
You can only freeze when lib/symfony is empty

dlaczego tak jest, czy z sf_sandbox moge projekt przenosic, czy najpier go przeniesc na
zainstalowane recznie symfony, i pozniej dopiero przenosic
proszę o pomoc
Stachu
destroyerr
Polecenie freeze stosuje się po to by przenieść kod symfony do katalogu gdzie jest Twój projekt. Daje to możliwość łatwego przeniesienia na serwer. Sandbox również posiada cały kod sf w folderze projektu, więc możesz go swobodnie przenosić.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.