Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php]include ale inaczej
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
-Nowy-
Witam. Przepraszam za poziom ale jestem nowy w temacie.
Chcę zrobić mały skrypcik który ma otworzyć jedną stronkę. Myślę że zrobię to po prostu za pomocą include i podam w parametrze adres strony która mnie interesuje tylko, że chcę poczekać aż strona się do końca zainkluduje. Chcę zrobić include i poczekać aż strona do końca się załaduje i dopiero wtedy przejść do kolejnej instrukcji w skrypcie. Jak to mogę rozwiązać?

I drugie pytanie przy okazji pewnie śmieszne. Jak odświeżyć stronę z poziomu php?
Cysiaczek
Jeśli użyjesz instrukcji include(), to dołączysz plik. Skrypt jest zawsze wykonywany linia po lini, więc jak sie tamten plik załaduje, to dopiero przejdzie do dalszych instrukcji.

W php sie nie odświeża stron, bo ze stronami nic nie ma wspólnego. Możesz w trakcie wykonania programu wywołać Header("Location: adres");

Pozdrawiam.
Gość
Co do odświerzania to chodzi mi konkretnie o to ze chce zeby skrypt wymusil swoje zamkniecie i ponowne otwarcie, hmm czyli po prostu zeby wykonał się jeszcze raz ale nie chce tego robić w pętli tylko po prostu chce zeby fizycznie jeszcze raz otwierał się ten mój skrypt
Hazel
metoda js location.reload?
Albo znacznik <meta> ze składnikiem Refresh?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.