Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] Referer
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
lunex
potrzebny mi skrypt w php ktory robi takie cos:
jeżeli http referer zawiera fraze stronka.pl to {cos tam} , w przeciwnym wypadku {cos tam innego}

od razu powiem ze nie umiem nic z php, ale skrypt potrzebny mi jest do programu w pascalu ^^
z gory dzieki za rozwiazanie mojego na pewno banalnego problemu...
Daimos
tutaj udzielamy pomocy, a nie robimy gotowcow snitch.gif
lunex
Cytat(my salsa @ 29.02.2008, 19:31:16 ) *
tutaj udzielamy pomocy, a nie robimy gotowcow snitch.gif

czyli jak ma wygladac pomoc wg. ciebie do mojego problemu?? nie prosze przeciez o jakis zaawansowany skrypt wiec co za problem dla kogos kto zna php napisac te góra 2 linijki... haha.gif
Daimos
chodzi o to, ze nie ktorzy programisci pracuja i biora pieniazki za takie cos winksmiley.jpg to zawod jak kazdy inny
pojdz na budowe i zapytaj kto Ci wylozy "tylko 3 kafelki" w kiblu za darmo, zobaczysz jak zareaguja
a jak zapytasz o porade, to poczciwy Ci moze wytlumaczy jak je samemu polozyc winksmiley.jpg

Ty nie chcesz sie nauczyc php, tylko chcesz zeby ktos odwalal robote za Ciebie, moze ktos sie skusi, ja nie
lunex
Cytat(my salsa @ 29.02.2008, 19:41:35 ) *
chodzi o to, ze nie ktorzy programisci pracuja i biora pieniazki za takie cos winksmiley.jpg to zawod jak kazdy inny
pojdz na budowe i zapytaj kto Ci wylozy "tylko 3 kafelki" w kiblu za darmo, zobaczysz jak zareaguja
a jak zapytasz o porade, to poczciwy Ci moze wytlumaczy jak je samemu polozyc winksmiley.jpg

Ty nie chcesz sie nauczyc php, tylko chcesz zeby ktos odwalal robote za Ciebie, moze ktos sie skusi, ja nie

nie wiem, ja tam lubie pomagac ludziom i jak sie ktos zapyta o cos z mojej dziedziny (pascal, js, grafika) to staram sie pomoc i swoje programy tez udostepniam za darmo.
fora sa po to aby otrzymac pomoc od zyczliwych ludzi, a jak ktos chce brac kase za kazde pierdniecie to juz jego problem. a z tymi kafelkami to troche lolowe porownanie blinksmiley.gif
phpion
Tak jak mówi ~my salsa: gotowca nie dostaniesz. Jednak biorąc pod uwagę:
Cytat(lunex @ 29.02.2008, 21:53:59 ) *
...z mojej dziedziny (pascal, js, grafika)...

powinieneś sobie poradzić jeśli podam ci pomocną dłoń w postaci informacji:
1. $_SERVER['HTTP_REFERER'] - tam siedzi adres, z którego ktoś przyszedł
2. ereg" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual - funkcja do sprawdzenia czy adres pasuje do wzorca
3. Instrukcja warunkowa w PHP
Powodzenia!
Daimos
pomagac, a robic cos za kogos to roznica
phpion trafnie pomogl mysle smile.gif
lunex
no i po klopocie, zamieszczam tutaj kod jakby ktos potrzebowal:
  1. <?php
  2. if(preg_match('#stronka.pl#is',$_SERVER['HTTP_REFERER']))
  3. {
  4. //jakas instrukcja
  5. } else {}
  6. ?>

@my salsa
tyle ile czasu straciles na pisanie tutaj o niczym to juz dawno mogl bys mi dac ten kod... chyba ze nie umiesz php. happy.gif

@phpion
kliknalem "pomogl" smile.gif
Daimos
moglem, ale zle sie wyraziles, chciales gotowca, a sam widzisz, ze wystarczyla Ci pomoc smile.gif poradziles sobie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.