Mam pewien pomysł, lecz potrzebuje on publicznej aprobaty. Chodzi mi o stworzenie bota w php, i przy wykorzystaniu paru języków(min. php, js, może mysql, cookie) stworzyć wirtualne wojny.
Przykład:
skrypt łączy się przez ftp'a na konto(podane przez sądziego) i urchamia skryp startujący w przeglądarce,
następnie przy pomocy wcześniej ustalonych funkcji i zasad gry napisć skrypt, który reagował by na działanie drugiego skryptu(wysłanego przez drugiego użytkownika). Powiedzmy, że sędzia stworzyłby plik tekstowy z planszą do gry, ustaliłby graczom mejsca startowe(podane np. kolumna i wiersz) a następnie uruchomił jak inni gracze strone, która pobierała by dane z pliku planszy, z pliku stworzonym przez boty, i odświeżała by skrypty(np. co 2 sekundy).
Wiem, że to trochę zawiłe, lecz przy pracy paru osób i odpowiednim rozpracowaniu mogłoby dojc do skutku.
Narazie jestem nastawiony na sceptyczne podejście do pomysłu przez inne osoby, więc komentarze miłe i nie miłe będą tak samo czytane i na każde postaram się odpowiedzieć.
Za chwilke wrzuce sposób graficzny w jaki chę to stworzyć...
-----------------------------------------------------------------------
---------------- EDIT ------------------------------------------------
Oto plik graf. ktory moze troche rozjasni.
http://kubus.rulez.pl/~joshua/zasady.gif
Sama walka polegałaby na reakcji i kontrreakcji drugiego bota.
Powiedzmy, pierwszy bot podchodzi i wysyla zapytanie o imie(simple

natomiast drugi zaprogramowany jest agresywnie i automatycznie wysyla zmienną do drugiego o uderzeniu. Drugi jeśli jest tak ustawiony odpowiada uderzeniem, lub uruchamia system obronny. Wszystko mozna ustalic, lecz potrzebne są osoby, które będą tym zainteresowane.
Nie chodzi mi o samą fabułe, lecz o programowanie botów, jest to bardzo interesujące zadanie. Zachęciło nie to przez pisanie botów do irca w php. Teraz chciałbym zrobic coś z innymi, co mogłoby napędzać tłumy