Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [symfony] routing
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
mazur83
Witam, mam na stronie spis linków, do wyświetlania ich wykożystuje sfPropelPager. dodatkowo każdy link należy do określonej kategorii. jak mam wyświetlać linki należące tylko do jednej kategorii aby paginacja strony działała właśnie dla określonej kategorii?
destroyerr
O ile zrozumiałem problem to ustaw 'criteria' dla pagera.
mazur83
ustawiam criteria, tyle że jak skocze na następną stronę (poprzez link z pagera) to je gubie bo nie tworzą mi sie url-e z dodatkowym parametrem ustawionym na kategorie linka.
destroyerr
No to masz do wyboru:
1. ustawić dodatkowy rout, np: /linki/strona/:page/kategoria/:category
2. przypisać wybraną kategorie do usera (jako atrybut)
mike
Cytat(mazur83 @ 10.03.2008, 15:56:20 ) *
(...) to je gubie bo nie tworzą mi sie url-e z dodatkowym parametrem ustawionym na kategorie linka.
A jak tworzysz te URLe? Bo one same się nie gubią. To zapewne Ty nie ustawiasz parametru kategoria
mazur83
dzięki destroyerr zrobiłem to na flash.

no właśnie nie ustawiam bo nie wiem jak to jakoś sprytnie zrobić, za bardzo nie rozumiem do tego dodawania wpisów w pliku routing.yml, więc jeszcze raz będe musiał zapoznać się z dokumentacją. chyba że ktoś był by tak miły i podał jakiś prosty przykład z krótkim wyjaśnieniem co i jak smile.gif
destroyerr
Flash oczywiście w tym przypadku jest bardzo zły, ale robisz to na własne ryzyko.
To zajrzyj do tej dokumentacji i zapytaj jak już będziesz wiedział czego nie wiesz winksmiley.jpg Przykładów nie ma sensu podawać ponieważ w dokumentacji jest wystarczająca ilość, a do tego jest jeszcze askeet.
mazur83
czemu uważasz, że flash jest bardzo zły?
mike
Cytat(mazur83 @ 10.03.2008, 18:58:38 ) *
no właśnie nie ustawiam (...)
Pokaż kod jak tworzysz obiekt pagera (akcja) i jak go wyświetlasz (widok).
Pogadamy swobodniej bez teoretyzowania.

A tymczasem masz przykład gdzie wszystko jest tak jasno napisane że nie da się inaczej i prościej: How to paginate a list.
Jeśli z tego nic nie wyniesiesz to przykro mi, zmień zainteresowania.
mazur83
dzięki mike nie doczytałem ostatniej części (Storing additional information in the pager) teraz wszystko śmiga
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.