Siemanko wszystkim

Mam mały problem, kóry postaram się w miarę wytłumaczyć.

Mam zrobiony krótki formularz w html. Akcja tego formularza odnosi się do pliku dane6.php

umieszczonego na serwerze co widać na wpisie poniżej:

<form action="http://test.firma.pl/oferta_handlowa/dane6.php" method="post">

Cały ten formularz zawiera dwa pola radio: o nazwie "TAK wyrażam zgodę" i "Nie wyrażam zgody":

<input radio name="wybierz" type="radio" value="TAK wyrażam zgodę" id="radiol1"/>TAK wyrażam zgodę

<input radio name="wybierz" type="radio" value="NIE wyrażam zgody" id="radiol1" />NIE wyrażam zgody

Bo mam ten plik html-owy z formularzem, podpięty jako papeteria do Outlook Express. Odwołuje się on (jak wyżej napisałem) do pliku dane6.php. Z kolei z pliku dane6.php idzie wszystko na pocztę. I tu zaczyna się zabawa bo jak ktoś zaznaczy, któreś pole radio i da "wyślij" to nie wiem od kogo ten mail doszedł. Po prostu nie wyświetla mi się email zwrotny. A nie chcę robić dodatkowego pola typu "text" specjalnie na email zwrotny, tylko chcę żeby to zadziałało tak, że ktoś szybko zaznaczy i wyśle bez żadnego wpisywania czegokolwiek.

Podkreślę, że przycisk "wyślij" też jest osadzony w html:

<input type="submit" value="WYŚLIJ" style="size:100; background:#006600; border:1px solid black; font:bold 8pt verdana; color:white;" />

Kiedy natomiast zmienię akcję na: <form action="[email="adres@firma.com.pl?subject=zwrot"]mailto:adres@firma.com.pl?subject=zwrot[/email] (formularz ze strony)" method="post" enctype="text/plain">, to jest wsio spoko, widoczny jest mail od kogo to dostałem, z tym że po stronie użytkownika musi być wtedy skonfigurowany Outlook Express. I jeszcze jedna rzecz, która mnie nurtuje na wypadek gdyby tak jak wyżej opisałem się nie dało. Wtedy robię dodatkowe pole na maila zwrotnego (wspomniałem o tym wyżej):

<input type="text" name="email" style="background:#0CF;" />

Jeżeli mam tak to chcę zrobić validację, wypełnienia wszystkich pól. Wtedy do:

<form action="http://test.mckk.pl/oferta_handlowa/dane6.php" ...

wpisuję onsubmit="return validtae();" /> i skrypt w javie, który mi sprawdza czy wszystko jest wypełnione: (gdzieś go w kodzie html wstawiam)

<script type="text/javascript">

function error(tekst) {
if (errfound) return;
window.alert(tekst);
errfound = true;
}
function validate() {
errfound = false;
var bledy = "";
with (document.forms[0]) {
if (email.value == "") bledy += "Proszę podać emial zwrotny. \n";
if (bledy != "") error(bledy);
}
return !errfound;
}
</script>

I też mam problem, bo z poziomu przeglądarki jak wybiorę jakieś pole "radio" i dam "wyślij" to wyskoczy mi komunikat, że "Proszę podać maila zwrotnego", natomiast gdy podepnę plik html-owy jako papeteria to mi wogóle ta validacja nie działa. Coś zaznaczę dam "wyślij" i wysyła zamiast sprawdzić dodatkowo czy mail zwrotny był podany.

A tu mam kod pliku dane6.php

Kod
<?

[email="$email_to="]$email_to='adres@firma.com.pl'[/email];
[email="$email_from="]$email_from='adres@firma.com.pl'[/email];
$title="Zwrot zapytania o przes&sup3;anie oferty";

$contenthtml.='email: '.$email."<BR>";
$contenthtml.=' '.$wybierz."<BR>";

$contenttxt.='email: '.$email."\n";
$contenttxt.=' '.$wybierz."\n";

$znacznik1 = md5(uniqid(rand(),1));

$header_  ="Return-Path: <$email_from>\n";
$header_ .="Reply-To: <$email_from>\n";
$header_ .="From: \"Zwrot\" <$email_from>\n";
$header_ .= "MIME-Version: 1.0\n";
$header_ .="Content-Type: multipart/alternative;\n";
$header_ .="\tboundary=\"----=_NextPart_$znacznik1\"\n";

$body="------=_NextPart_$znacznik1\n";
$body.="Content-Type: text/plain;\n";
$body.="\tcharset=\"iso-8859-2\"\n";
$body.="Content-Transfer-Encoding: 8bit\n\n";
$body.=$contenttxt."\n\n";

$body.="------=_NextPart_$znacznik1\n";
$body.="Content-Type: text/html;\n";
$body.="\tcharset=\"iso-8859-2\"\n";
$body.="Content-Transfer-Encoding: 8bit\n\n";
$body.=$contenthtml."\n\n";
$body.="------=_NextPart_$znacznik1--\n\n";

if ( mail($email_to, $title, $body, $header_) )
header ('location:http://test.firma.pl/oferta_handlowa/kontakt_ok.html');
else
  header ('location:http://test.firma.pl/oferta_handlowa/kontakt_blad.html');
?>

Przypuszczam że muszę pobawić się nagłówkami header, ale nie jestem pewien. Bo w mailu zwrotnym "od kogo" pisze mi Zwrot" ($header_ .="From: \"Zwrot\" <$email_from>\n";). A chciałbym żeby mi wyskoczył adres mailowy tej osoby.

To by było na tyle pozdrawiam i prosiłbym o pomoc najlepiej do każdego problemu, żeby w przyszłości już wiedzieć jak to robić.

Jeszcze raz serdeczne dzięki