Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Dostosowanie panelu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
arik
Witam ! Zainstalowałem forum Simply Forum Machine i na stronie chciałem umieścić panel logowania z tegoż forum. Wszystki niby w porządku, ale chodź umieściłem go w divach z własnym style to on na nie nie reaguje i jest poprostu brzydki. Jedyne czego zdołałem się dowiedzieć to, że problem tkwi w SSI i tam musze znaleść moment logowania i znalazłem:

Kod
<pre style="margin-top: 0pt; display: inline;">// Shows a login box.
  function ssi_login($redirect_to = '', $output_method = 'echo')
  {
      global $scripturl, $txt, $user_info, $context;

if ($redirect_to != '')
          $_SESSION['login_url'] = $redirect_to;

if ($output_method != 'echo' || !$user_info['is_guest'])
          return $user_info['is_guest'];

echo '
          <form action="', $scripturl, '?action=login2" method="post" accept-charset="', $context['character_set'], '">
              <table border="0" cellspacing="1" cellpadding="0" class="ssi_table">
                  <tr>
                      <td align="right"><label for="user">', $txt[35], ':</label>&nbsp;</td>
                      <td><input type="text" id="user" name="user" size="2" value="', $user_info['username'], '" /></td>
                  </tr><tr>
                      <td align="right"><label for="passwrd">', $txt[36], ':</label>&nbsp;</td>
                      <td><input type="password" name="passwrd" id="passwrd" size="9" /></td>
                  </tr><tr>
                      <td><input type="hidden" name="cookielength" value="-1" /></td>
                      <td><input type="submit" value="', $txt[34], '" /></td>
                  </tr>
              </table>
          </form>';
  }</pre>

Super ! Ale teraz kolejny problem...jak to zedytować, żeby się kupy trzymało i przede wszystkim, działało jak należy ? Liczę na odpowiedź, dziękuje !
PawelC
  1. <pre style="margin-top: 0pt; display: inline;">// Shows a login box.

Jeżeli chcesz mieć w słupku to daj display:block
  1. <table border="0" cellspacing="1" cellpadding="0" class="ssi_table">

tutaj możesz dorzucać różne parametry np szerokość width="rozmiar", wysokość height="rozmiar", masz duże pole manewru oczywiście poczytaj sobie o tabelach w html lub stosuje style css do zmiany wyglądu. Za wygląd tego panelu logowania jest klasa ssi_table w pliku css
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.