Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Problem z htacces w skrypcie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
cubix
Otóż tak. Już kilkakrotnie instalowałem skrypt od nowa, wciąż ten sam błąd. Mowa o elgg (www.elgg.com). Na początku działa sprawnie. Po jakimś czasie jednak z początku strasznie "muli", a potem już tylko biała strona. Wydaję mi się, że problem może tkwić w htacces, ponieważ po usunięciu pliku system odpowiada (czyli działa) w następujący sposób:

Kod
Elgg still is not ready to run just yet. (Sorry.)

You're going to need to rename the htaccess-dist file that came with your installation (it's in the main installation directory) to .htaccess.

If you're using a Windows server, this is a bit of a problem. Windows doesn't like files starting in a period, but there's a workaround: open htaccess-dist in Notepad, click Save As, change the file type pulldown to all files (*.*), and type .htaccess in the filename box.

If you're using any other kind of server, all is well with the world. (If you're uncertain, try renaming the file: most servers run on Linux or a similar operating system.)

Read the INSTALL file that came with your installation for more information about installing Elgg.
Sabistik
Tytuł tematu nie spełnia wymagań regulaminu działu przedszkole. Zamykam. Prześlij poprawną formę do moderatora to otworzy.

Cytat
Wydaję mi się, że problem może tkwić w htacces, ponieważ po usunięciu pliku system odpowiada (czyli działa) w następujący sposób:

Nie chyba jednak nie działa, bo jak byś przeczytał komunikat to mówi on o tym że brakuje mu .htaccessa...
cubix
Jakaś wskazówka ?

zainstalowalem starsza wersje i w miare śmiga.
Teraz mam inny problem...
Otóż sciągnełem polski lang do skryptu i kilka rzeczy mi się nie podoba.
Edytuje to w pliku, zapisuje na serwerze, a to cholerstwo wcziąż bez zmian chociaż w pliku ewidentnie jest inaczej. Nie wiem czy to się w jakiejś pamięci zapisuje czy co ? Co o tym sądzicie ?

odpowie ktos ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.