Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] banowanie IP
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Tabus
Witam mój upload posiada banowanie na ip ludzi którzy wzucili plik po zalogowaniu sie jako administrator i nacisnieciu napisu Zbanuj któremu odpowiada nastepójący kod php

1. <?php
  2. echo'IP : '.$ipecz.' <br><a href="'.rooturl().'index.php?zbanujxD='.$ipecz.'"><b>Zbanuj</b></a>';
  3. ?>

ja chciałbym jeszcze dodać mozliwosc banowania po wpisaniu IP w formulazu lecz nie wiem zabardzo jak to zapisać w php.

+ chciałbym jeszcze dodać banowanie na host dodam jeszcze ze banowanie na IP nie kozysta z bazy MSQL lecz z opisów typu .ip

z góry dziękuje za odpowiedz.
sagittariuspl
wrzuc zbanowane ip do bazy, wyciagnij ip danego uzytkownika ze zmiennej np. $_SERVER sprawdz czy jest w bazie przy pomocy in_array i pokazuj dla nich inna tresc, np. 'nie masz dotępu'
Tabus
a nie da się jakos bez bazy danych?? raczej sie da snitch.gif zbanowane ip mam zapisywane w pliku nazwa.txt i prosiłbym o dokładniej szczegółowy opis.
sagittariuspl
moja wina, nie chcia;em napisac bazy a tabeli array. przy wczytywaniu pliku wrzucasz każda linijkę do tabeli i sprawdzasz czy in_array
marcio
Jesli masz tam jakis separator otwierasz za pomoca file() rozbijasz za pomoca explode() potem foreach na wszystko i spradzasz in_array() albo $zmienna == $_SERVER['REMOTE_ADDR']

P.S pokaz jak wyglada ten plik
Tabus
a jezeli chciałbym zrobic samo banowanie poprzez wpisanie ip i nacisnieciu przyciusku ban.

1. <?phpecho'IP : '.$ipecz.' <br><a href="'.rooturl().'index.php?zbanujxD='.$ipecz.'"><b>Zbanuj</b></a>';?>

tutaj jest skrypt odpowiadajacy za banowanie tutaj jest gotowy link który banuje

Kod
http://upload-triosat.pl/index.php?zbanujxD=82.160.6.131

i ja myśle nad sposobem aby zrobic to tak:

(http://upload-triosat.pl/index.php?zbanujxD=[w to miejsce wsrawic formulaz do którego wstawia sie IP] ) - i to chyba trzeba by objąc zmienną lub czyms i obok tego dodać przycisk do którego zmienna dostarczała by wpisywane IP i wysyłało by to do zbanujxD

tylko jak to zrobic w kodzie php ? z góry dz za pomoc

ponawiam proźbe o odp
vtuner
Wstawiasz sobie formularz w dowolne miejsce (gdzie chcesz):

1. <?php
  2. echo '<form action="'.rooturl().'index.php" method="get">
  3. IP do zbanowania:<input type="text" name="zbanujxD">
  4. <input type="submit" value="Zbanuj podany IP">
  5. </form>';
  6. ?>
Tabus
Wstawiasz sobie formularz w dowolne miejsce (gdzie chcesz):

1. <?php
  2. echo '<form action="'.rooturl().'index.php" method="get">
  3. IP do zbanowania:<input type="text" name="zbanujxD">
  4. <input type="submit" value="Zbanuj podany IP">
  5. </form>';
  6. ?>

dzieki z tym zrobiłem i działa jak zrobic banowanie na hosta teraz:>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.