Cytat(skowron-line @ 25.03.2008, 13:21:33 )

function confirmDelete(ide) {
if (confirm("Are you sure you want to delete")) {
ide.form.submit();
}
}
Niestety, w moim przypadku nie jest to rozwiązaniem. Opiszę to zagadnienie głębiej. Otóż funkcję mam zapisaną globalnie w osobnym pliku. Wygląda ona następująco:
function confirmSubmit(confirmation)
{
if (confirm(confirmation)) return true;
else return false;
}
Aktualnie polecenie usuniecia produktu jest wydawane za pomocą formularza w nastepujący sposób
<form method="POST" class="hiddenform"> <input type="HIDDEN" name="dellprod" value="{$produkty[p].product_id}"> <input onclick="this.form.submit();" type="button" name="potwierdz" class="dellIcon">
,gdzie w value otrzymuje się nr id danego produktu.
Teraz chciałbym tą funkcję tak podpiąć pod formularz, aby była ona wykonywana i jednocześnie po potwierdzeniu usuwaby produkt. Wstawiając ją w sposób widoczny poniżej otrzymuję tylko część efektu, produkt nie jest usuwany.
onClick='return confirmSubmit("{$smarty.const.DELETE_PRODUCT_ID}: {$produkty[p].product_id}?");'>
,gdzie "$smarty.const.DELETE_PRODUCT_ID" to nic innego jak wykorzystanie szablonów smarty, pozwalajacych w tym przypadku zastosować wiele języków (pod konkretną zmienna jest przypisany opis dla każdego z dostępnych języków).
Nie mogę zatem wrzucic tekstu potwierdzenia (czyli w tym przypadku zmiennej $smarty.const....) bezpośrednio do funkcji, bo już np. w innym pliku treść zapytania będzie brzmieć inaczej (np. $smarty.const.DELETE_CATEGORY_ID).
Mam nadzieje, że w miarę zrozumiale to wytłumaczyłem

.
Proszę jakąś mądrą głowę o radę.