Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML] Deklaracja DOCTYPE
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
The Night Shadow
Jest kilka najpopularniejszych. Znalazłem sporo artykułów na temat tego, co to jest, z czym to sie je i do czego służy, ale nie znalazłem info o tym jakie są różnice między jedną, a drugą deklaracją. Której najlepiej używać, tak by programować możliwie najlepiej.

Wobec tego pytanie do was, czy jesteście wstanie odpowiedzieć na pytanie, której deklaracji używać najlepiej i dlaczego?

Druga kwestia, czy istnieje walidator W3C offline np. dla FF? Mam coś co sprawdza składnię html, ale są spore różnice w walidatorze online organizacji W3C.
artega
Cytat
Jest kilka najpopularniejszych. Znalazłem sporo artykułów na temat tego, co to jest, z czym to sie je i do czego służy, ale nie znalazłem info o tym jakie są różnice między jedną, a drugą deklaracją. Której najlepiej używać, tak by programować możliwie najlepiej.

DOCTYPE z programowaniem nie ma nic wspólnego. DOCTYPE to deklaracja typu dokumentu, który opisuje określony standard języka znaczników. Sprawdź jaka jest różnica między trybem "udziwnień" a określonym standardem tutaj
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.