Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [phpbyPrzemo] Dlaczego post z wczoraj 23:05 jest opisany "Dzisiaj 23:05"?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
gootek
Witam
i od razu przepraszam za to zapewne banalne pytanie.

Dlaczego post wysłany wczoraj o 23:05 wyświetla się: "Wysłany: dzisiaj 23:05" ?

Pytanie niby banalne, ale jednak w szukajce nie znalazłem na nie odpowiedzi sad.gif

z góry dziękuje za odpowiedź!

z lamerskim pozdrowieniem
gootek
l0ud
gootek, o jakim forum mówisz? php.pl ? Czy może jakieś 'phpbb by przemo'?
mike
1. Proszę poprawić tytuł wątku na zgodny z zasadami pisania na forum Przedszkole.
2. Co do zagadnienia: Zamiana czasu z zimowego na letni? Może gdzieś jest jakiś bug przy wyświetlaniu tego komunikatu?
3. Co do zagadnienia: Może pisząc dzisiaj system miał na myśli "w ciągu ostatnich 24 godzin"?
gootek
Cytat(l0ud @ 4.04.2008, 21:53:22 ) *
gootek, o jakim forum mówisz? php.pl ? Czy może jakieś 'phpbb by przemo'?
To jest "phpbb by przemo"...
a dokładniej zaobserwowałem to zjawisko na dwoch forach, oba by przemo.

Dokladnie chodzi o to, ze wszystkie posty napisane miedzy 23:00 a 23:59 wczoraj, sa opisane: dzisiaj 23:xx.

Jesli ten temat jest niezgody z zasadami, to prosze moderatora o jego usuniecie.

---
Nie napisałem, że wątek jest niezgodny z zasadami tego forum. Napisałem, że jego tytuł jest z nimi niezgodny. To różnica.
Tytuł poprawić możesz sam, edytując pierwszego posta. I o to właśnie prosiłem.
~mike
l0ud
Według mnie jest to spowodowane niedoskonałością moda zmieniającego daty na bardziej przyjazne - zapewne ignoruje on ustawienia strefy czasowej, a bierze 'na sztywno' te z serwera.
Myślę, że dużo lepszym miejscem na uzyskanie pomocy jest http://przemo.org/ smile.gif
gootek
l0ud, dziękuję!

Mike, dziękuję za zwrócenie mi uwagi. Już poprawiłem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.