Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Warning: [function.array-merge]: Argument #1 is not an array
Forum PHP.pl > Forum > PHP
mapiq
Witam,
czy ktoś potrafiłby mi pomóc ...dlaczego się to sypie?

Warning: array_merge() [function.array-merge]: Argument #1 is not an array in /admin/includes/classes/xml_parser.php on line 201

|
|
V

//xml_parser.php
..
200 if ($this->text_node)
201 $this->estra[$this->index] = array_merge($this->estra[$this->index], array($this->node_name => $data));
202 $this->text_node = false;
..

Czy to coś nie tak z php4 / php5?
mike
A czytałeś dokumentację? Wątpię.
array_merge()
Masz tam jak byk napisane:
Cytat
Ostrzeżenie

Zachowanie array_merge() zostało zmienione w PHP 5. Inaczej niż w PHP 4, array_merge() akceptuje teraz tylko parametry typu array. Jednakże można użyć rzutowania typów aby łączyć zmienne innych typów.
mapiq
fenks majk wstydnis.gif
nie czytalem :]

dziekuje guitar.gif

ehh kombinuje jak koń pod górę i nie idzie mi tego przerobić na php5 - ciągle to inny błąd mi wylatuje :/

if ($this->text_node) $this->estra[$this->index] = array_merge($this->estra[$this->index], array($this->node_name => $data));

plizzz help

ehh kombinuje jak koń pod górę i nie idzie mi tego przerobić na php5 - ciągle to inny błąd mi wylatuje :/

if ($this->text_node) $this->estra[$this->index] = array_merge($this->estra[$this->index], array($this->node_name => $data));

plizzz help
Crozin
  1. <?php
  2. ... array_merge((array) $this->estra[$this->index], array($this->node_name => $data));
  3. ?>
mapiq
dziękuje - wszystko gra i burczy smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.