Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: rejestracja i mailing wysyłany do mnie o nowo zarejestrowanym koncie
Forum PHP.pl > Forum > PHP
munek
Witam, piszę sobie skrypt, lecz mam problemy, znajomy mi pomaga, ale nie wie jak to zrobić. Rejestracja działa prawidło, tu jest kawałek kodu:
  1. <?php
  2. $data = array(
  3. 'username' => utf8_normalize_nfc(request_var('username', '', true)),
  4. 'new_password' => request_var('new_password', '', true),
  5. 'password_confirm' => request_var('password_confirm', '', true),
  6. 'email' => strtolower(request_var('email', '')),
  7. 'email_confirm' => strtolower(request_var('email_confirm', '')),
  8. );
  9. ?>

Potrzebuje dodać tu, by wysyłało mi na maila informacje o nowo zarejestrowanym użytkownikiem (wraz z linkiem do ręcznego aktywowania konta przez administratora czyli mnie)

Skrypt jest tworzony na bazie phpbb2 by przemo.
webdice
W bazie powinieneś mieć kolumnę active (bądź podobną) która zaraz po rejestracji przyjmuje przykładowo wartość 0, co oznacza że konto użytkownika jest nieaktywne. W momencie rejestracji korzystając z funkcji mail" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual wysyłasz do siebie maila z linkiem np.:

Kod
http://forum.domena.pl/active.php?id=666

Gdzie 666 to ID nowo zarejestrowanego użytkownika. W pliku active.php tworzysz funkcje która zmienną wartość w/w kolumny na 1 dla użytkownika o podanym ID. Pamiętaj jeszcze o zabezpieczeniu funkcji w tym pliku przed nieautoryzowanym dostępem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.