jimmy0699
23.04.2008, 10:50:50
witam, potrzebuje napisac cos takiego co aktualizowalo by dynamicznie jakas tabele mySql nawet jesli nikt nie bedzie na stronie, myslalem nad tym dosc dlugo i nic nie przychdzi mi do glowy oprocz skryptu pyhona lub crona, ale i z jednym i z drugim mam praktycznie zerowe doswiadczenie.
nie wiem czy dobrze umiescilem posta, ale mam nadzieje ze tak, dzieki wielkie za pomoc.
webdice
23.04.2008, 10:53:39
Z wypowiedzi wnioskuje że jesteś wstanie napisać skrypt który będzie Ci aktualizował bazę, jeśli tak to poszukaj na forum/google (bo było wiele razy) jak się korzysta z cron'a.
jimmy0699
23.04.2008, 11:30:53
jaki jezyk polecasz zatem? jak taki skrypt mozna "dolaczyc" do apacha?
powiem tylko ze skrypt aktualizujący ma działać rezydentnie tak zeby aktualizacje dzialy sie co najmniej natychmiastowo. piszeykam w kilku jezykach ale z jezykami tylu python, perl, ruby zetkne sie w zasadzie pierwszy raz...
ayeo
23.04.2008, 11:35:01
CRON to nie jest język programowania! Możesz napisać skrypt w PHP i wykorzystać CRONa do cyklicznego odpalania skryptu! Pozdrawiam ja i Google!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.