<?php if($_SESSION['zalogowany'] == false){ } echo('<tr><th colspan="5"><form action="konto.php?name=dane&action=zmien"><table cellpadding="1" cellspacing="1" border="0">'); <tr> <th align="left">Imię:</th> <th align="right"> <input type="text" value="'.$row[1].'"></th> </tr> <tr> <th align="left">Strona:</th> <th align="right"> http://<input type="text" value="'.$row[2].'"></th> </tr> <tr> <th align="left">Data Urodzenia:</th> <th align="right"> <select name="dzien"> '); for($i = 1; $i < 31; $i++){ } </select> <select name="miesiac"> '); $miesiac = array('Styczeń', 'Luty', 'Marzec', 'Kwiecień', 'Maj', 'Czerwiec', 'Lipiec', 'Sierpień', 'Wrzesień', 'Listopad', 'Grudzień'); for($i = 0; $i < 11; $i++){ } </select> <select name="rok"> '); $rok++; for($i = 1950; $i < $rok; $i++){ } </select> </th> </tr> <tr> <th align="left">Wzrost</th> <th align="right"> <select name="wzrost"> '); for($i = 100; $i < 211; $i++){ } </select> </th> </tr> '); } ?>
1. Jak mam zrobic, aby wzrost był zaznaczany czyli np. jezeli mam 170 cm to select wzrost ma wartosc 170?
2. Date mam zapisana w postaci dzien.miesiac.rok. Jak oddzielic te wartosci od siebie?