Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] interfejs
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
JoShiMa
Chciałabym poczytać o tworzeniu i wykorzystywaniu interfejsów w PHP. Grzebałam po tym serwisie ale doszukałam się tylko jednego artykułu, który coś mi tam naświetlił ale nie za wiele. Szperam po forum w poszukiwaniu wiedzy, ale brakuje mi solidnych podstaw. Szukanie po sieci jakoś mi nie idzie. Macie może jakieś linki do miejsc, gdzie mogę się doszkolić w tym temacie?
kbsucha
Polecam Helion, albo Empik winksmiley.jpg Serio, żadna strona internetowa nie zastąpi ci dobrej książki. Na forum jest dosyć obszerny temat o różnego rodzaju pubikacji napewno coś znajedziesz dla siebie.

Pozdr
JoShiMa
Cytat(kbsucha @ 15.05.2008, 11:07:56 ) *
Polecam Helion, albo Empik winksmiley.jpg Serio, żadna strona internetowa nie zastąpi ci dobrej książki.

Jestem szczerze zawiedziona.
mpps
phpedia -> wiki -> interfejs
chyba dobrze wyłuszczone... może Ci wystarczy jako 'podstawy'

co do braku informacji w sieci, to nie zgodziłbym się z Tobą:
Interfejsy w PHP
o przydatności wyników nic nie powiem, bo przejrzałem je tylko pobieżnie, ale może przydadzą Ci się...

cegły po ~100,00 ;-)
są opisy, recenzje i przykładowe rozdziały - sam nie raz skorzystałem, i w większej ilości przypadków nie narzekałem winksmiley.jpg
JoShiMa
Cytat(mpps @ 4.06.2008, 14:12:57 ) *
phpedia -> wiki -> interfejs
chyba dobrze wyłuszczone... może Ci wystarczy jako 'podstawy'

co do braku informacji w sieci, to nie zgodziłbym się z Tobą:
Interfejsy w PHP
o przydatności wyników nic nie powiem, bo przejrzałem je tylko pobieżnie, ale może przydadzą Ci się...

cegły po ~100,00 ;-)
są opisy, recenzje i przykładowe rozdziały - sam nie raz skorzystałem, i w większej ilości przypadków nie narzekałem winksmiley.jpg

Pierwszy link OK i na pewno skorzystam. Jeśli chodzi o drugi link to z pewnością sama umiem wpisać w wyszukiwarkę "interfejsy w PHP" nie w tym rzec. Raz, że samo słowo 'interfejs' ma wiele znaczeń, dwa, że pytałam o linki do konkretnych, sprawdzonych i cennych miejsc. Osenionych jako wartościowe przez ludzi, którzy coś wiedza w temacie.
Co do trzeciego linku, to przejrzeć ofertę helionu też potrafię samodzielnie aaevil.gif
mpps
a mi się dziwi, że się irytuję... winksmiley.jpg

a to ? manual
z pełną premedytacją i satysfakcją aaevil.gif
JoShiMa
Jak się tworzy to ja wiem. Znaczy znam konstrukcję itp. No bez przesady. Raczej bym chciała poczytać po co dlaczego, kiedy warto a kiedy nie warto itp... No wiesz, tego w manualu nie znajdę. tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.