Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Różno bitowe znaki
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Przemo_
Witam.
Czy istnieje coś takiego w języku PHP, że np. jakiś tekst ma być iluś tam bitowym tekstem ?
Pytam dlatego, że mam 2 algorytmy (http://forum.php.pl/index.php?act=findpost&pid=472319), w dwóch różnych językach programistycznych i w obu tworzy mi się inny hasz z tego samego tekstu. w Pawno zdefiniowana zmienna wygląda mniej więcej tak :
Kod
new var[32];

Jak się mogę domyśleć to te [32] oznacza ilość bitów, czy coś w tym stylu.

Mógłby mi ktoś powiedzieć czy takie coś istnieje także w PHP ?

Pzdr.
.radex
nie rozumiem, co chcesz osiągnąć? hasz tekstu?
Przemo_
tak, tylko jak shaszuje ten sam tekst w Pawno a potem ten sam tekst w PHP to one się różnią, a tak nei powinno być.
.radex
Ale po co ci jakieś "Pawno" ? md5,sha1 i inne funkcje haszujące zawarte w bibliotece hash nie wystarczą ?
devnul
To ja Ci udzielę odpowiedzi. PHP nie posiada tego typu danych o jaki Ci chodzi tak jak i nie posiada jawnego deklarowania typu zmiennych. Tak jak kolega wyżej napisał skorzystaj z jakiegoś ogólnie dostępnego algorytmu mieszającego a nie jakichś "własnych implementacji". Dobry algorytm mieszający nie powinien być ograniczony długością mieszanego ciągu znaków
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.