Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Możliwość stylowania przez użytkownikow.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Grommash
Witam.
Na mojej stronie chcialbym pozwolic uzytkownikom na ostylowanie strony swojego profilu. Nie chce jednak by ograniczalo sie to tylko do CSSa ale rowniez by mogli zmienic kod HTML. Powinienem wiec stworzyc jakis silnik szablonow i dac ludziom dostep do tagow. W jaki sposob jednak rozwiazac problem z wrzucaniem styli przez uzytkownikow? Powinienem im dac okreslone foldery zakladane przy rejestracji? Tzn. przy rejestracji nowego uzytkownika zakladany by byl nowy folder a uzytkownik dostawalby do niego dostep przez panel administracyjny i tamm oglby wrzucac style ktore pozniej bylyby ladowane na strone jego profilu czy moze istnieje jakis lepszy sposob?
.radex
Możesz zrobić tak jak zaproponowałeś, jeśli uważasz, że sposób jest sensowny.

Ja nie rozumiem ludzi, którzy przychodzą na forum bez konkretnego problemu.

Najpierw zrób to co wymyśliłeś, a jak będziesz miał problematyczny kod to dopiero tutaj przychodź tongue.gif
Grommash
Nie rozumiesz... nie przyszedlem na forum z problemem ale prosic o porade. Chce wybrac najlepszy sposob i myslalem ze ktos kto takie cos juz wprowadzal na stronie podzieliby sie doswiadczeniami winksmiley.jpg
phpion
Moim zdaniem możliwość zmiany HTMLa jest zupełnie zbędna. Przy dobrze napisanej strukturze dokumentu w zupełności powinna wystarczyć możliwość zmiany samego CSSa. Przykład? http://www.csszengarden.com Zobacz jak to jest tam zrobione. Ludki zmieniają tylko arkusz stylów i tworzą w ten sposób zupełnie inaczej wyglądające szablony. Ja byłbym tylko za samym CSSem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.