Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][HTML][CSS] Wyświetlanie elementó
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
natomiast
Witam,
Mam pewien problem z wypozycjonowaniem elementów na stronie i szczeże mówiąc nie mam już żadnych pomysłów jak można to zrobić. Mam taką strone:

Chciałbym żeby po prostu wszystko było równo (w pionie). Problem niestety jest taki że lista pozycji jest generowana za pomocą zapytania:

1. <?php
  2. echo'<form method="POST">';
  3.  require "./konekt.inc"; //wypisanie listy uczniów wybranych z formularza
  4.  $q = mysql_query("SELECT id, uczen_id, imie, nazwisko FROM uczniowie WHERE klasa='$klasa' ORDER BY 'nazwisko'");
  5.  
  6. while($row = mysql_fetch_assoc($q))
  7. {
  8. echo $i.'. ';
  9. echo '<input type="checkbox" name="$row["$i"]" value="0" /">';
  10. echo '<b>'.$row["nazwisko"].' '. $row["imie"].'</b>' ;
  11. echo '<input type="text" name="ocena" style="width: 50px; right:100;"><BR />';
  12. $i++;
  13. }
  14.  echo '<BR />';
  15. echo'<input type="submit" value="Dodaj oceny" name="dodaj_ocene" style="background-image: url(../obrazy/guzik.gif); font-weight:bold;" />';
  16.  echo'</form>';
  17.  echo '</fieldset>';
  18. ?>

W div-e na stronie głównej otwiera się nowa strona na której generowana jest lista osób. Nigdy nie wiadaomo dokładnie ile tych osób będzie tak wiec musi istnieć możliwość przewijania (całkiem fajnie udało się wypozycjonować za pomocą css-a np. pola tekstowe ale nie chciały sie przewijać- zostawały w miejscu). Nie wiem, może wogóle nie ma takiej możliwości sad.gif. Aha jeszcze muszę pobierać wartości z tych pól, ale to już chyba temat na następny post smile.gif
Dzieki za wszelaką pomoc smile.gif
nospor
skoro jest to ewidentnie tabela, czemu nie dasz tego w <table> ?
Shili
Myślę, że coś takiego spokojnie możesz zrobić w tabeli - bądź co bądź są to dane tabelaryczne.
Przed pętlą piszesz początek tabeli, za pętlą ją zakańczasz, a w pętli tworzysz wiersz z komórkami.
Jak się tworzy tabele zapewne wiesz winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.