Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript]bbcode
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Larges
Witam, nie bardzo udaje mi się zrobienie pola tekstowego z możliwością po kliknięciu wstawienia konkretnych znaczników bbcode,np [b] [i]....

Szukałem w internecie skryptów ewentualnie kursu jak to się robi i nie natrafiłem akurat na ten temat. Zaglądałem w źródła stron wykorzystujących tą opcję, ale tamte skrypty są dla mnie za ciężkie. Z javascript nie miałem prawie nic do czynienia. Czy mógłby ktoś przedstawić jakiś pomocny link do kursy, ewentualnie skruptu (j Polski) ? Jeśli podzielicie się własnym kodem, który z pewnością macie w swojej biblioteczce, będę wdzięczny. Dziękuję za pomoc.
mike
Cytat(Larges @ 3.06.2008, 09:27:34 ) *
Szukałem w internecie skryptów ewentualnie kursu jak to się robi i nie natrafiłem akurat na ten temat.
Ale kłamiesz. No chyba że nie potrafisz szukać. Choć wpisanie do wyszukiwarki bbcode szumnie nazwałem szukaniem.
google.com :: search :: bbcode
Szósty wynik: BBCode Script Generator
Larges
Nie czytasz uważnie .

Mnie nie interesuje stworzenie w php opcji bbcode, bo to akurat już mam.

Witam, nie bardzo udaje mi się zrobienie pola tekstowego z możliwością po kliknięciu wstawienia konkretnych znaczników bbcode,np [b] [i]....

Chodzi mi o "klikam, pojawia się w polu tekstowym".
batman
Temat poruszany był na forum wiele razy. Wystarczy poszukać czy to na forum, czy to na google, jak przy pomocy javascript wstawić jakieś znaki do textarea.
Zamykam.

edit
Zapomniałem dodać.
Pierwszy link z google po wyszukaniu insert bbcode into textarea
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.