<?php require_once('funkcje_zakladki.php'); tworz_naglowek_html('Rekomendacja URL-i'); try { sprawdz_prawid_uzyt(); $urle = rekomenduj_urle($_SESSION['prawid_uzyt']); wyswietl_rekomend_urle($urle); } catch (Exception $e) { $e->getMessage(); } wyswietl_menu_uzyt(); tworz_stopke_html(); ?>
a to funkcja rekomenduj_urle:
<?php function rekomenduj_urle($prawid_uzyt, $popularnosc = 1) { // tworzenie półinteligentnych rekomendacji // Jeżeli posiadają URL-e wspólne z innymi użytkownikami, mogą im się // spodobać inne URL-e, które lubią inni $lacz = lacz_bd(); // znalezienie innych pasujących użytkowników // z podobnymi URL-ami // jako prosty sposób wyłączania prywatnych stron użytkowników oraz // zwiększania szansy rekomendacji wartościowego URL // podany jest minimalny poziom popularności // jeżeli $popularnosc=1, wtedy więcej niż jedna osoba musi posiadać // dany URL przed jego rekomendacją $zapytanie = "select URL_zak from zakladka where nazwa_uz in (select distinct(z2.nazwa_uz) from zakladka z1, zakladka z2 where z1.nazwa_uz='$prawid_uzyt' and z1.nazwa_uz!=z2.nazwa_uz) and URL_zak not in (select URL_zak from zakladka where nazwa_uz='$prawid_uzyt') group by URL_zak having count(URL_zak)>$popularnosc"; if (!($wynik = $lacz->query($zapytanie))) throw new Exception('Nie znaleziono żadnych rekomendowanych zakładek.'); if ($wynik->num_rows==0) throw new Exception('Nie znaleziono żadnych rekomendowanych zakładek.'); // stworzenie tablicy odpowiednich URL-i for ($licznik=0; $rzad = $wynik->fetch_object(); $licznik++) { $urle[$licznik] = $rzad->URL_zak; } return $urle; } ?>
jeszcze jest funkcja wyswietl te urle ale ona chyba tutaj nie ma znaczenia,
otóz nie działa mi ten kod powyżej, powinien on zwrócić zakładki które się rekomenduje a on nie robi nic, w czym jest błąd? i mógłby mi ktoś te zapytanie objaśnić a raczej podzapytanie? cieżko mi jest je zrozumiec, jak by ktoś miał chęć na krótkie objasnienie to byłbym wdzięczny

pzdr.