Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Blad i jak sie tego nauczyc
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Tiplerek
Witam!
Otoz chcialem zainstalowac skrypt portalu gdy pruboje go odpalic wyswietla mi taki blad:
Kod
Site error: the file [b]/home/accounts_s/styl/public_html/portal/_include/core/main_start.php[/b] requires the ionCube PHP Loader ioncube_loader_lin_4.4.so to be installed by the site administrator.

podkreslam iz php4 i php5 jest obslugiwane przez serwer. Adres:
ZOBACZ LINK .
Shili
A masz na serwerze ionCube PHP Loader?
Tiplerek
Nie mam pojecia co to jest mam konto na www.boo.pl tam mozecie sprawdzic i mi pomoc?
Shili
Pomóc co najwyżej może (w detekcji czy jest raczej nie, bo zwyczajnie tego nie ma) w instalowaniu zapewne tylko administrator strony.

Swoją drogą jasne, pewnie sporo osób chce wykupić konto, żeby pomóc ^^
Tiplerek
Nie rozumiem w takim razie co musze zrobic zeby to zainstalowac, prosze po Polsku dry.gif .
Co do konta oferowane opcje pisza bez potrzeby zakladania "Nowego konta".
erix
ionCube służy do kodowania skryptów. Jak nie masz dekodera (rozszerzenie PHP), to go nie wykonasz. Proste.

Jak admin Ci nie doinstaluje, to Ty z pewnością tego nie zrobisz.
Tiplerek
Ostatnie pytanie czy tego nie powinno byc w standardzie, czy ma prawo mi to doinstalowac?
erix
Nie musi być w standardzie, nie jest to wymagane do prawidłowego działania skryptów.

Ma prawo zainstalować, ale nie obowiązek. ;]
Tiplerek
Dobrze dziekuje za wszystkie pomocne odpowiedzi.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.